Opoziţiile Alpiq împotriva insolvenței Hidroelectrica , respinse de Curtea de Apel

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Opoziţiile Alpiq împotriva insolvenței Hidroelectrica , respinse de Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucureşti a respins, prin decizia civilă nr. 99 din 18 februarie 2016, opoziţiile formulate de Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, potrivit unui comunicat al companiei.

hidroelctrica

Totodată, Tribunalul a obligat companiile Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie la cheltuieli de judecată în sumă de 29.469,05 lei către Hidroelectrica şi în sumă de 29.516,71 lei către Fondul Proprietatea, care a intervenit în cauză în favoarea Hidroelectrica.

„Împotriva hotărârii Tribunalului dată în rejudecare au formulat recurs  Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries, acesta fiind respins prin decizia civilă 99 pronunţată joi, 18 februarie 2016. Opoziţiile au fost astfel soluţionate definitiv într-un termen record de 1.339 zile, în condiţiile în care legea insolvenţei prevede că acestea se vor soluţiona într-un termen de 5 zile !”, se precizează în comunicatul Hidroelectrica.

Producătorul de energie a intrat în insolvenţă la dată de 20.06.2012 din cauza acumulării unor datorii scadente într-o perioada de până la un an de peste 2,6 miliarde lei şi mai vechi de un an de zile de 1,5 miliarde lei. La dată deschiderii procedurii, Hidroelectrica era parte în 11 contracte bilaterale încheiate cu traderii de energie, prin care energia era vândută sub costul de producţie şi la jumătate faţă de preţul pieţei.

„Decizia Curţii de Apel confirmă definitiv că declararea insolvenţei Hidroelectrica a fost o decizie corectă, care validează şi consolidează implicit toate măsurile administratorului judiciar Euro Insol, inclusiv denunţarea celor 11 contracte bilaterale care au generat pierderi financiare companiei de peste 1 miliard de euro. Şi în faţă instanţei de recurs, cei doi traderi Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries au formulat cereri care au tergiversat judecata, respectiv cereri de recuzare a membrilor completului de judecată şi o cerere de strămutare a judecăţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, toate acestea fiind respinse”, susțin reprezentanţii Hidroelectrica.

Euro Insol şi Hidroelectrica au fost reprezentate în instanţă de avocaţii de la Borza şi Asociaţii, respectiv Stănescu, Milos, Dumitru şi Asociaţii, iar societăţile Alpiq au fost apărate de Schoenherr şi Asociaţii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *