Hidroelectrica pregătește schimbul de generații profesionale. 600 de elevi sunt primiți în sucursalele companiei

Publicat pe Categorii Business, CSR, Energie, Esential, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica pregătește schimbul de generații profesionale. 600 de elevi sunt primiți în sucursalele companiei
  • Bogdan Badea, Președinte Directorat: Sperăm ca tinerii care ne trec pragul să prindă drag de meseriile pe care le vad practicate cu pasiune în sistemul energetic
  • Hidroelectrica va susține pregătirea a 210 elevi în meseriile de bază ale hidroenergeticii: electrician și mașinist. Aceștia vor beneficia de burse lunare în valoare de 500 de lei pentru ciclul școlar 2020-2023 și vor efectua practică în centralele societății

Hidroelectrica ți-a deschis porțile pentru a-i primi pe viitorii specialiști hidro-energeticieni. Astăzi, 8 noiembrie, 600 de elevi care participă anul acesta la cea de a treia ediție a programului ”Hidroelectrica Viitorului” au fost primiți în toate sucursalele societății.

Deschiderea oficială a programului a avut loc în acest an la Sucursala Hațeg a Hidroelectrica, la CHE Retezat. La eveniment au fost prezenți Bogdan Badea, Președintele Directoratului, alți reprezentanți ai managementului societății, Dragoș Cosma, Inspector General, Ministerul Educației Nationale, cadre didactice de la licee cu profil energetic din țară. De asemenea, la eveniment au luat parte trei elevi, beneficiari de bursă privată de studii, acordata în anul 2019 de Hidroelectrica.

Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: ”Hidroelectrica este preocupată de pregătirea viitorilor salariați, care să asigure schimbul de generații profesionale. Societatea noastra își deschide porțile pentru a-i primi pe viitorii specialiști hidro-energeticieni. Speram ca tinerii care ne trec pragul in aceasta zi de inceput de noiembrie sa prinda drag de meseriile pe care le vad practicate cu pasiune in sistemul energetic. Ne dorim ca, peste cativa ani, macar o parte dintre cei care astazi se pregatesc profesional, sa se alature in anii urmatori echipei Hidroelectrica. Noi avem nevoie de specialisti bine pregatiti si avem, de asemenea, ce sa le promitem, daca aleg sa vina alaturi de noi. Hidroelectrica este o companie de succes, una dintre cele mai profitabile firme din Romania. Avem nu doar rezultate certe, ci si planuri mari de viitor in sensul listarii la bursa, a diversificarii activitatilor si largirii portofoliului de obiective. Hidroelectrica ofera siguranta si, mai mult, este o companie in dezvoltare, o companie in care pot fi incepute si cladite cariere frumoase si solide.”

In acest an, elevii din Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Oradea, Curtea de Arges, Buzau, Deva, Caransebes, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Slatina, Sebes si Sibiu vor vizita centrale hidroenergetice importante aflate in patrimoniul societatii Hidroelectrica, dintre care amintim: CHE Vidraru, CHE Portile de Fier 1, CHE Paltinu, CHE Mariselu, CHE Tismana, CHE Retezat, CHE Raul Alb, CHE Dorin Pavel. Cu aceasta ocazie ei vor lua contact direct cu specialistii societatii, li se vor face instruiri si prezentari, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa inteleaga modul in care functioneaza centralele hidroelectrice moderne.

Programul vizeaza tranzitia de la scoala la un posibil loc de munca al elevilor din invatamantul profesional si tehnic care se pregatesc pentru meseriile specifice domeniului energetic si este organizat de Hidroelectrica in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. In cadrul proiectului sunt derulate actiuni pedagogice in cadrul carora tinerilor le sunt prezentate obiective hidroenergetice de referinta, istoricul companiei Hidroelectrica, fluxul tehnologic si echipamentele societatii. 

Ca si in editiile precedente ale acestui program, peste 1.200 de elevi au avut ocazia sa viziteze centrale hidroelectrice fanion ale Hidroelectrica, deschiderile oficiale desfasurandu-se la CHE Vidraru (2016) , respectiv la CHE Lotru Ciunget (2017).

Sistemul Energetic din Romania se confrunta in ultimii ani cu o lipsa acuta de specialisti, urmare a faptului ca scolile de meserii au fost in mare parte desfiintate dupa 1989, iar elevii au preferat sa se indrepte catre invatamantul teroretic. De asemenea, incertitudinile legate de companiile energetice si multiplele transformari structurale ale acestora au facut ca, pentru o buna perioada de timp, locurile de munca sa nu fie atractive pentru tineri. In acest context, programul ”Hidroelectrica Viitorului” desfasurat sub sloganul ”600 de sanse pentru viitor” isi propune sa schimbe mentalitatea tinerilor, prezentand noile realitati ale sistemului energetic, precum si oportunitatile de cariera in cadrul companiei, se precizeaza intr-un comunicat transmis de companie.

Hidroelectrica sprijina invatamantul dual, astfel ca, in localitatile in care se afla sucursale ale societatii, Hidroelectrica va sustine pregatirea a 210 elevi in meseriile de baza ale hidroenergeticii: electrician si masinist. Acestia vor beneficia de burse lunare in valoare de 500 de lei pentru ciclul scolar 2020-2023 si vor efectua practica in centralele societatii.  Ulterior finalizarii studiilor, tinerii vor avea sansa de a fi integrati in echipa Hidroelectrica, asigurand astfel schimbul de generatii profesionale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *