Acționarii vor aproba un Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica cu mandat de 4 ani. Ministerul Energiei susține trei noi candidați. Misiune dificilă pentru noii șefi: să continue investițiile în condițiile noilor reglementări

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Acționarii vor aproba un Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica cu mandat de 4 ani. Ministerul Energiei susține trei noi candidați. Misiune dificilă pentru noii șefi: să continue investițiile în condițiile noilor reglementări

Ultima oră: Acționarii au numit un nou Consiliu de Supraveghere, cu mandat de 4 ani, format din următorii membri: Ioana Andreea Lambru, Mihai Mihalache, Nicolae Cristian Stoina, Daniel Naftali, Carmen Radu, Cătălin Vlăduț Popescu, Karoly Borbely.

Acționarii vor decide, pe 5 februarie, un nou Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica, cu mandat de 4 ani. După mai bine de 2 ani, Hidroelectrica se pregătește, din nou, să iasă din provizorat. Directoratul a convocat Adunarea Generală Ordionară a Acționarilor pentru data de 5 februarie având pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Acționarii vor revoca membrii actualului CS care nu sunt reconfirmați prin vot cumulativ și vor aproba stabilirea duratei manadatului noilor supraveghetori pentru o perioadă de 4 ani, potrivit propunerilor Directoratului companiei.

Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a transmis propuneri noi pentru CS: Mihai Liviu Mihalache, director general Direcția de administrare a participațiilor statului în energie din Ministerul Energiei; Carmen Radu, Membru Directorat Fondul Român de Contragarantare – FRC și fost președinte EximBank și Cătălin Vlăduț Popescu, Șef cabinet directorat SAPE.  Cei 3 candidați se alătură actualilor membri în lupta pentru șefia Hidroelectrica.

Din actualul CS provizoriu fac parte: Andreea Lambru, Andreea Negru, Karoly Borbely, Gabriel Andronache, Dorin Liviu Nistoran și Cristian Nicolae Stoina. Toți benefeciază de susținerea Ministerului Energiei. Propunerea Fondului Proprietatea este Daniel Naftali, care a fost numit în CS în locul Oanei Truță.

În ședința de mâine, acționarii vor stabili și indemnizația lunară a membrilor CS aleși prin aplicarea metodei votului cumulative, care este propusă să fie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de calsă conform clasificației activităților din economie, comunicat de INS.

Noi supraveghetori împreună cu Directoratul vor avea o misiune dificilă la Hidroelectrică: să continue investițiile în condițiie noilor reglementări  (OUG 114) care afectează compania. Potrivit propunerii ANRE, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica vor avea obligația să livreze către piaţa reglementată până la 65% din producţie, la un preţ cu 5% în plus faţă de costurile de producţie. Potrivit Directorului General Bogdan Badea, metodologia propusă de ANRE va penaliza companiile care s-au eficientizat, în condiţiile în care, înainte de insolvenţă, energia produsă de Hidroelectrica nu era cea mai ieftină, iar compania a ajuns la aceste rezultate în urma unui proces riguros de reorganizare. Hidroelectrica ar putea renunţa astfel la planul de investiţii de un miliard de euro pentru următorii cinci ani. Cu consecințe nedorite pentru companie și întreg sistemul energetic…


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *