Academia de Sudii Economice din București derulează, în perioada 22 septembrie 2020 – 21 septembrie 2022, proiectul Practică inteligent dezvoltarea ta–PRIDE -U- POCU/626/6/13/133138, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capitalul Uman.

Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea tranziţiei studenţilor de la şcoală la viaţa activă prin furnizarea unui pachet integrat de servicii de orientare şi consiliere în carieră, coaching, învăţare practică şi organizarea unor stagii de practică la potenţiali angajatori, în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieții. Pe lângă activitățile de management, selecție și gestiune a grupului țintă, comunicare, cele mai relevante activități în cadrul proiectului vizează: consilierea și orientarea studenților folosind instrumentele de assessment center HOGAN (85% relevanță); identificarea și formalizarea parteneriatelor de practică; derularea și monitorizarea stagiilor de practică; organizarea unor programe de învățare practică (workshop-uri și vizite tematice, competiție gamificată); realizarea unui studiu privind calitatea stagiilor de practică.
Grupul ţintă al proiectului va fi format din 321 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din București, de la ciclul licenţă şi de la ciclul master, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud – Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.
Principalele rezultatele vizate prin implementarea activităților proiectului:
- 321 studenţi înscrişi în grupul ţintă, orientați și consiliați folosind instrumentele de assessment center HOGAN;
- 321 de stagii de practică realizate;
- 1 bibliotecă digitală;
- 1 bursă online a locurilor de practică;
- 321 de planuri de carieră;
- 145 de studenţi orientaţi şi consiliaţi (follow-up) folosind instrumentele GR8FullSpectrum Plus, GR8Managers și GSI;
- 130 de studenţi angajaţi la finalul proiectului;
- 8 workshop-uri tematice cu specialişti în domeniu;
- 6 deplasări în străinătate;
- 1 modul de gamificare;
- 20 de acorduri de parteneriat/colaborare încheiate cu organizaţii din diferite domenii de activitate;
- 12 studii de caz spre rezolvare;
- 1 manual/ghid de bune practici.
Valoarea totală a proiectului este de 4.751. 446,79 lei, iar finanțarea nerambursabilă în sumă maximă de 4.038.729,78 lei.
Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. Este cotată cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021 având cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat. ASE București ocupă locul I în România, conform prestigiosului clasament Times Higher Education World University Ranking 2021. Cu o tradiție de peste 107 ani, Academia de Studii Economice din București este o universitate modernă care se adaptează constant la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri. ASE este într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi.