“Aurul negru”, tranzacționat în scădere

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic “Aurul negru”, tranzacționat în scădere

În această dimineață contractele futures pe WTI au scăzut cu 1.64% până la 46,85 $  în timp ce Brent a scăzut cu 1.62% până la 49.35 $ pe baril. Astfel, “aurul negru” este tranzacționat în scădere față de nivele la care se afla vineri, pe fondul creșterii producției de petrol în Irak și după ce Iranul a prezentat condițiile de cooperare cu OPEC pentru a stabiliza piața petrolului.

562a13e6408e0

Prețurile au scăzut dupa publicarea datelor privind creșterea producției în Orientul Mijlociu. Exporturile de petrol din porturile de sud ale Irakului au ajuns la o medie de 3.205 milioane de barili pe zi în luna august, depășind media lunii iulie (mai mult petrol pe piață = mai ieftin).

Iranul și-a anunțat disponibilitatea de a ajuta alți producători de petrol pentru a stabiliza piața numai în cazul în care acestia îi recunosc meritele. Datorită neînțelegerilor din cadrul OPEC, în special între Arabia Saudită și Iran, puțini se așteaptă la un impact semnificativ al negocierilor asupra prețurilor.

Catalin Chivu este CEO TeleTrade, companie prezentă de 22 de ani pe piețele financiare, cu 200 de filiale în 30 de țări din toată lumea, înregistrată ca firmă de investiții la ASF, licențiată și reglementată în UE. În România, firma activează de peste 11 ani.

 


Publicat de

Catalin Chivu

CEO, TeleTrade

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *