Complexul Energetic Oltenia face demersuri în vederea achiziționării de gaze naturale pentru anul 2016 pentru Sucursalele Electrocentrale Rovinari, Ișalnița și Electrocentrale Craiova II. Contractul, finanțat din surse proprii ale companiei, are o valoare estimată de peste 26,5 milioane lei fără TVA, cantitățile necesare de gaze naturale fiind de peste 260 mii MWh. Conducerea companiei va solicita aprobarea acționarilor, în AGEA programată pentru începutul lunii decembrie, cu privire la încheierea unui contract având ca obiect furnizarea de gaze naturale pentru sucursalele vizate.
Potrivit unei informări a CE Oltenia, contractul încheiat cu actualul furnizor de gaze naturale – GDF SUEZ Energy România, în valoare de 28,5 milioane lei, fără TVA, expiră la finele anului. Acest contract a fost atribuit în urma unei proceduri de tip „normă internă”, la care au fost invitate 6 societăți, singurul ofertant fiind GDF SUEZ Energy.
În condițiile date, este strict necesar demararea unei noi proceduri pentru atribuirea unui contract de furnizare gaze, susțin reprezentanții CE Oltenia. Sucursalele companiei utilizează gaze pentru aprinderea/stabilizarea/susținerea flăcării în focarele cazanelor de abur.SE Craiova II utilizează gaze ca și combustibil, pe lângă lignit și păcură pentru producerea energiei electrice și termice. Față de celelalte sucursale electrocentrale din cadrul CE Oltenia, aceasta este o centrală care funcționează în cogenerare și folosește gaze naturale, atât pentru producerea energiei electrice, cât și pentru producerea de energie termică, apă caldă și abur tehnologic pentru termoficarea orașului Craiova și pentru Uzina Ford fiind folosite la funcționarea surselor de vârf-cazanele de apă fierbinte și cazanele de abur industrial, potrivit unei informări a CE Oltenia.
CE Oltenia are obligația să invite minim trei operatori, furnizori de gaze naturale, să-și prezinte ofertele în cadrul procedurii de achiziție tip “normă internă”. Pe lista companiei figurează: GDF SUEZ Energy România, E.ON GAZ Distribuție Târgu Mureș, OMV PETROM GAS, Axpo Energy România, TenGaz, Energy Gas Provider și Arelco Power.