CE Oltenia asigură până la 35% din produția de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia asigură până la 35% din produția de energie

De la 1 ianuarie 2016, electrocentralele aferente Complexului Energetic Oltenia funcționează cu 10 – 12 grupuri energetice, cu o putere medie orară între 2000 și 2900 MW, cu valori instantanee de peste 3000 MW, acoperind o cotă de până la 35% din producția de energie din SEN și asigurând servicii de sistem orare de cca 220 MW, se precizează într-un comunicat al companiei.

CEoltenia
Pe fondul cererii crescute de energie din aceasta perioadă, cărbunele demonstrează încă dată că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condițiile atmosferice, capabil să mențina echilibrul și siguranța unui sistem energetic, susțin reprezentanții CE Oltenia.

Grupul 7 de la Turceni, repornit  pentru siguranța și stabilitatea SEN. Testele pentru revizuirea autorizaţiei se fac cu instalaţia pornită

La solicitarea Dispeceratului Energetic National, a fost pus în funcțiune și grupul energetic nr.7 de la Turceni, pentru trecerea perioadei de vârf de iarnă, respectiv pentru asigurarea funcționării  în condiții de siguranță și stabilitate a sistemului, în situații critice sau la indisponibilizarea altor unități de producție a energiei electrice. Potrivit CE Oltenia, la acest grup au fost efectuate lucrări de modernizare și reabilitare, inclusiv pentru instalațiile de desprăfuire a gazelor de ardere, fiind racordat și la instalația de desulfurare a gazelor de ardere construită inițial pentru grupul energetic nr.6.

Pentru a se solicita revizuirea Autorizației de mediu, instalațiile modernizate trebuie să fie funcționale, explică reprezentanții companiei. Conform Deciziei etapei de încadrare nr.142/27.06.2014 emisă de APM Gorj pentru proiectul „Modernizare instalații de desprăfuire gaze de ardere – ESP la grupul energetic nr. 7 în vederea reducerii emisiilor de praf la coș sub 50 mg/Nmc . Racordare canale de gaze de ardere de la grupul energetic nr. 7 la instalația de desulfurare – FGD de la grupul energetic nr. 6„, la pct. II, lit.u, este precizat faptul că „la punerea în funcțiune a instalațiilor modernizate se va solicita revizuirea Autorizației integrate de mediu nr.1 din 10.03.2014” . S.E.Turceni a solicitat la finalizarea lucrărilor, respectiv înainte de punerea în funcțiune a blocului, la APM Gorj, revizuirea AIM nr.1/10.03.2014 prin adresa nr. 22537/17.12.2015. Acesta este un proces de durată, deoarece revizuirea unei autorizații are aceeași procedura ca și obținerea unei autorizații integrate de mediu, explică reprezentanții CE Oltenia.

Pentru revizuirea autorizației este necesară monitorizarea parametrilor de funcționare, ceea ce nu se poate realiza decat cu grupul în funcțiune, efectuându-se, etapizat, probe tehnologice cu agregatele de bază, cu electrofiltrele și cu instalația de desulfurare, se subliniază în comunicat.

Două organizaţii care militează pentru protecţia mediului, Greenpeace şi Bankwatch, au acuzat CE Oltenia că a pornit un grup care nu are autorizaţie de funcţionare, motiv pentru care au sesizat Garda de Mediu Gorj.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *