Secretar de stat Corina Popescu: Strategia energetică va arăta povara taxelor asupra prețului energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretar de stat Corina Popescu: Strategia energetică va arăta povara taxelor asupra prețului energiei
  • Astăzi, 11 martie, Sesiunea de lucru Țiței și gaze naturale.

“Este clar că strategia energetică nu va putea să reglementeze partea de taxare, intră în atribuțiile Ministerului Finanțelor. Ce va putea să facă această strategie, și o va face cu siguranță, este să arate care este povara pe care acest sistem de taxare o pune asupra prețului energiei. Văd că s-a vorbit doar despre investiții care să fie realizate cu suport de la stat. Statul are o capabilitate limitată și are foarte multe direcții. Industria aceasta trebuie să își creeze propriile resurse pentru a se dezvolta”, a afirmat Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, în cadrul sesiunii de lucru Energie Electrică, din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României.

12801394_1677626065839038_7046842432902006723_n

Foto: Sursa Ministerul energiei

Timp de două zile au avut loc dezbateri în prima sesiune de lucru din cadrul procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale, cea dedicată energiei electrice, gazduită de Universitatea Politehnică București.

„Scenariile din analiza cantitativă care vor urma sunt scenarii definite prin politici. Vrem să avem o analiză pe seturi diferite de politici și să ne raportăm la un scenariu de referință, pe de o parte ca să înțelegem care sunt costurile pe care diferite căi de dezvoltare le presupun în condițiile în care noi ne asumăm anumite obiective restrictive. Pe de altă parte, pentru că ele însele, politicile, creează oportunități și restricții de piață. Deci exercită presiuni asupra mixului energetic, asupra consumului și producției de energie diferențiat pe categorii”, a susținut Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei, coordonator al Strategiei Energetice a României 2016-2030. „Referitor la mixul de energie am putut oferi unele aprecieri calitative care au plecat de la ideea că trebuie să avem în vedere un aspect esențial. Fie că vrem, fie că nu, vor exista și energii regenerabile într-o proporție crescândă și avem nevoie, în același timp, și de sursele clasice. Trebuie să discutăm în această paradigmă: nu regenerabile sau clasice, ci regenerabile și clasice”, a menționat la rândul său Ion Lungu, președinte AFEER.

12814803_1677965782471733_693075578819668277_n

Foto: Sursa Ministerul Energiei

Etapa de analiză calitativă a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030 continuă astăzi, 11 martie, cu Sesiunea de lucru Țiței și gaze naturale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *