Președintele Viorel Gafița se va ocupa de acțiunile de integrare și reprezentare ale grupului
Începând cu data de 1 Septembrie 2015, firma Romelectro are un nou Director General în persoana lui Cristian Secoşan, fost membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze naturale şi energie.
Consiliul de Administraţie al Romelectro a decis separarea funcţiei de Preşedinte de aceea a Directorului general în scopul atingerii mai rapide a unor ţinte de dezvoltare la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro. Viorel Gafiţa, Preşedintele Romelectro, a declarat: “Ne propunem să evoluăm mai eficient ca integrator de resurse pentru proiecte complexe. Aceasta înseamnă mai mult decât a fi contractor general pe piaţa tradiţională de energie electrică, dar şi o disponibilitate mai mare către alte pieţe industriale şi de asemenea mult mai agresiv pe pieţele externe. În plus, Preşedintele va putea să se dedice mai mult acţiunilor de integrare ale Grupului de firme Romelectro şi acţiunilor de reprezentare”.
Referitor la numirea lui Secoșan pe poziția de Director General, Gafița a declarat: “Prin cooptarea unui profesionist de nivelul domnului Secoşan, Romelectro a câștigat un lider, recunoscut pe piața energiei pentru vasta experiență, seriozitate și implicare în proiectele pe care le gestionează. Cariera solidă, determinarea în a găsi întotdeauna cea mai bună soluţie la problemele apărute, capacitatea de previzionare şi gândire de ansamblu sunt atuuri importante pentru echipa noastră.”
„Sunt onorat și, deopotrivă, mă simt responsabil să pot lucra alături de o echipă de specialişti de excepție, cu o tradiție de peste 40 de ani, care se bucură de recunoaștere în țară și în străinătate pentru serviciile de inginerie și contractare generală de înaltă calitate şi soluţiile inovatoare. Creșterea companiei prin dezvoltarea unor noi proiecte și arii de business se înscrie în obiectivele pe care mi le-am asumat la conducerea Romelectro”, a declarat la rândul lui noul Director General Cristian Secoşan.
Cariera lui Cristian Secoşan a fost dintotdeauna legată de sectorul energetic. Absolvent al Universităţii „Politehnica” din Timișoara, Cristian Secoşan şi-a început activitatea la UCM Reşiţa ca inginer, după care a activat la ABB România – ca manager de proiect, a condus E.On Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens România, unde a ocupat şi funcţia de Director General Executiv. Ulterior, Secoşan a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie.
Romelectro este o companie cu capital 100% românesc, specializată în proiecte complexe la cheie în pieţele de energie și mediu. Compania este în prezent unul dintre cei mai importanţi contractori generali din România, acoperind prin proiectele sale întregul lanţ al energiei electrice – producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea.
Grupul Romelectro se compune din patru companii: Romelectro SA şi alte trei la care firma este acţionar majoritar şi anume ISPE, CELPI și Electromontaj Carpați Sibiu. ISPE – Institutul de Studii și Proiectări Energetice este lider național în servicii de consultanță și inginerie în proiecte de energie şi mediu înconjurător. CELPI este proiectant şi producător tradiţional de structuri metalice. Electromontaj Carpați Sibiu este una dintre cele mai importante companii din România specializată în servicii de montaj şi punere în funcţiune a echipamentelor din domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice.
În cei peste 40 de ani de activitate, Grupul Romelectro a realizat ingineria pentru 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, programe complexe de reabilitare a peste 3.000 de MW, inginerie pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi cca 22.000 km de linii de înaltă tensiune. Romelectro a devenit, în ultimii ani, cel mai mare contractor din România în proiecte de mediu, dezvoltând cu succes şi promovând tehnologii pentru proiecte de evacuare a zgurii şi cenuşii în tehnologia şlamului dens, sisteme de ardere cu NOx redus, sisteme de desulfurare a gazelor de ardere pentru centralele electrice pe cărbune.
Energia regenerabilă este o altă linie de afaceri de mare importanţă pentru Romelectro. Echipe specializate de ingineri acoperă practic toate tehnologiile disponibile pe piaţă. De asemenea, sunt în pregătire proiecte importante de incinerare de deşeuri, cogenerare bazată pe biomasă, parcuri fotovoltaice, etc.
Chiar dacă în ultimii ani proiectele dezvoltate de Romelectro au acoperit în principal piaţa românească, una din ţintele de strategie ale Romelectro este revenirea pe piaţa de export, piaţă tradiţională dacă amintim contractele derulate în peste 20 de ţări, practic de pe toate continentele, de data asta ca integrator de resurse în proiecte complexe de energie, petrol şi gaze.
Astăzi, grupul de companii Romelectro numără aproape 600 de angajaţi, dintre care 200 sunt specializaţi în activităţi de inginerie.