Cum se prezintă Ministerul Energiei sub domnia lui Toma Petcu: 3 Secretari de Stat, 3 Secretari Generali, se va înființa o structură de guvernanţă corporativă. Se mențin cele 267 posturi

Publicat pe Categorii Energie, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Cum se prezintă Ministerul Energiei sub domnia lui Toma Petcu: 3 Secretari de Stat, 3 Secretari Generali, se va înființa o structură de guvernanţă corporativă. Se mențin cele 267 posturi

„Avem guvernul cu cei mai mulţi miniştri dintre toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene”, a susținut zilele trecute europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a semnalat și că acest Cabinet va avea în jur de 110 miniştri şi secretari de stat, devenind, astfel, Executivul cel mai stufos dintre toate ţările europene.

20170122_203124

În această perioadă, se stabilesc echipele de secretari de stat ale miniștrilor Cabinetului Grindeanu și se operează modificări în structura ministerelor. Sunt ministere cu mulți secretari de stat – de exemplu, Ministerul Dezvoltării Regionale are 6 secretari de stat! – , la altele se păstrează aceeași echipă, cum este cazul Ministerului Energiei. Ministrul Toma Petcu va lucra cu 3 Secretari de Stat, la fel ca predecesorul său Victor Grigorescu, însă va avea un Secretar General al ministerului și doi secretari generali adjuncți, cu atribuții lărgite, încredințate direct de ministru. Ținând cont de complexitatea domeniului energetic, în vederea îndeplinirii obiectivelor ministerului, se propune suplimentarea cu un post din categoria înalților funcționari publici, respectiv un secretar general adjunct, explică reprezentanții ministerului.

Chiar dacă vor fi unele schimbări  în structura organizatorică,  Ministerul Energiei va funcționa, în continuare, cu un număr de 267 de angajați, inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

În cadrul ministerului, se va înființa Direcția Generală Juridică, Relații Instituționale și Cooperare Internațională, în scopul întăririi capacității administrative prin includerea Direcției Afaceri Europene și Cooperare Internațională  în actuala Direcție Juridică și Relații Instituționale. Totodată, ministerul are obligația să înființeze o structură de guvernanţă corporativă proprie în vederea îndeplinirii obligațiilor ce decurg din aplicarea prevederilor legale, personalul încadrat în aceste structuri având statut de funcționar public.

În structura organizatorică a Ministerului Energiei este prevăzută și o Direcție generală  economică în scopul eficientizării activității acesteia și întăririi capacității administrative, precum  și  un serviciu de comunicare și relații cu publicul și mass-media prin transformarea actualului birou de comunicare publică și relații publice.

Potrivit unui act normativ ce modifică Hotărârea Guvernului nr.980/2015 privind organizarea și funcționarea Ministerului Energiei, schimbările preconizate au ca obiectiv principal eficientizarea activității ministerului și crearea de instrumente care să faciliteze implementarea programelor, proiectelor și realizarea obiectivelor din programul de guvernare. Implementarea noii structuri organizatorice va avea ca efect gestionarea mai bună a resurselor existente, consideră reprezentanții Ministerului Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *