- SAP și E.ON vor dezvolta o nouă platformă tehnologică care va susține operațiunile de rețea ale furnizorului de energie
E.ON are în plan să standardizeze procesele de facturare și sistemele IT în cadrul tuturor entităților din grup. În acest sens, va demara un proiect, ce va avea ca rezultat procese mai eficiente la jumătatea anului 2022. Implementarea de soluții cloud inovatoare va ajuta grupul să reducă costurile cu peste 40% pe termen lung, se precizează într-un comunicat al Grupului E.ON.

SAP și E.ON anunță un parteneriat în vederea dezvoltării unei noi platforme ce va avea la bază soluția SAP S/4HANA Utilities. Platforma va moderniza și adapta procesele de facturare și schimbul de informații cu participanții din piața de energie pentru viitor.
Cei doi parteneri intenționează să creeze un nou standard în industria energetică din Germania. E.ON va utiliza soluțiile cloud oferite de SAP (SAP S/4HANA) pentru a face procesele de bază de facturare și schimbul de informații mai eficiente și mai coerente în cadrul grupului său corporativ. În acest mod, furnizorii de energie, operatorii de rețea și operatorii de contorizare ai grupului E.ON vor putea împărtăși informații mai rapid, mai precis și mai ușor.
Procesele vor fi standardizate, diversele sisteme de facturare a energiei și de schimb de date din unitățile regionale ale E.ON se vor muta pe noua platformă. Având la dispoziție date consistente, compania va putea să implementeze soluții standard, să urmeze cele mai bune practici din industrie și să reducă costul dezvoltării de software personalizat. Beneficiile standardizării și flexibilizării proceselor se extind și către clienții rețelei E.ON, compania putând răspunde astfel mai rapid și mai eficient la solicitările acestora.
Decizia de a dezvolta noua platformă tehnologică a fost declanșată de integrarea companiei energetice Innogy SE în grupul E.ON.
Operațiunile de rețea sunt parte a activității E.ON, care trebuie să îndeplinească reglementările stabilite de Autoritatea Germană de Reglementare în Domeniul Energiei – Bundesnetzagentur. Parteneriatul cu SAP și capabilitățile oferite de noua platformă deschisă, modulară și stabilă vor ușura respectarea noilor cerințe de reglementare, cum ar fi formatele standard de schimb de date. În plus, procesele de business care rulează pe platforma SAP Cloud pot fi extinse cu ușurință. Deoarece platforma poate evolua continuu, oferă și posibilități de inovare.
„Parteneriatul cu SAP ne permite să optimizăm procesele și structurile, în special în urma achiziției companiei Innogy. Acest proiect va stabili un nou standard pe piață prin automatizarea și standardizarea la maxim a proceselor pe noua platformă, care vor deveni mult mai eficiente”, a declarat Thomas König, membru al Consiliului Director E.ON responsabil cu rețelele energetice.
„Parteneriatul strâns cu E.ON nu este doar un exemplu puternic al modului în care tehnologia poate simplifica procesul decizional în afaceri, dezvolta noi modele de business și genera valoare sustenabilă. Decizia de astăzi este, de asemenea, un angajament puternic față de soluțiile cloud SAP și demonstrează că, atunci când vine vorba de transformarea digitală, suntem partenerul preferat al clienților noștri”, a menționat Christian Klein, CEO SAP.
Despre SAP
SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 437.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.
Despre SAP România
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.
În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.