Electrica Furnizare, ambiții să fie lider pe piața concurențială și în 2017. Strategia de afaceri, prezentată acționarilor. Se lucrează la un portal dedicat partenerilor și achizițiilor

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Electrica Furnizare, ambiții să fie lider pe piața concurențială și în 2017. Strategia de afaceri, prezentată acționarilor. Se lucrează la un portal dedicat partenerilor și achizițiilor

Electrica Furnizare își păstrează statutul de lider pe piaţa concurenţială. În 2016, compania a fost cel mai mare furnizor de energie, cu o cotă de piață de 15,98%, potrivit unui raport al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE. În clasament, Electrica Furnizare a fost urmată de Tinmar Energy – cu o cotă de piață de 9,10%, E.ON Energie România – cu 6,66%,  Transenergo Com, companie care a intrat în insolvenţă în ianuarie 2017, cu 5,06% și CEZ Vânzare – 4,79%.

Sursa foto: Compania Electrica Furnizare

Conducerea Electrica Furnizare a stabilit ca principal obiectiv pentru anul 2017 menținerea poziției de lider de piață. Având în vedere că Electrica Furnizare activează pe o piață puternic concurențială în care produsul vândut, energia electrică, nu se diferențiază de la un furnizor la altul, avantajul competitiv poate fi obținut prin eficientizarea costurilor, servicii suplimentare puse la dispoziția clienților, acțiuni de fidelizare și mijloace moderne de comunicare și plată, se precizează într-un raport ce va fi prezentat acționarilor la AGA din această lună.

Misiunea de a păstra prima poziție în topul furnizorilor în 2017 se anunță dificilă pentru echipa Electrica Furnizare, în condițiile unei creșteri semnificative a concurenței pe piața de furnizare. Față de anul 2016, șefii Electrica Furnizare au prognozat  o scădere cu 2,38% a cantității vândute pe piața cu amănuntul.”Scăderea semnificativă a cantității pe partea de reglementate ANRE (casnic) -57%, se datorează faptului că 2017 este ultimul an când există piața reglementată. Cea mai mare parte din acești clienți vor migra către tarifele monitorizate ANRE (CPC) sau eligibili”, se explică în raport.

Potrivit estimării de buget pentru anul financiar 2017, profitul operațional va scădea cu 15%. Totodată, marja profitului net va înregistra o scădere în 2017, situându-se în jurul valorii de 3,06%, comparativ cu 4,05% în anul 2016.

Cum își va păstra Electrica Furnizare poziția de lider pe o piață complet liberalizată din 2018? Ce temeri au administratorii, care sunt riscurile

Electrica Furnizare și-a stabilit strategia de afaceri, ce cuprinde: reorganizarea proceselor și realocarea resurselor; promovarea soluțiilor moderne de gestiune a clienților prin implementarea unor aplicații informatice performante; optimizarea costurilor; dezvoltarea de servicii si produse noi; cresterea competivitatii.

Pe lângă menținerea poziției de leader de piață, obiectivele strategice stabilite la nivelul Electrica Furnizare sunt:

  • implementarea tehnologiei în relația cu clienții;
  • raționalizarea și modernizarea centrelor de relații cu clienții ;
  • reducerea cheltuielilor operaționale la 1000 lei venituri ;
  • reducerea creanțelor restante;
  • cresterea gradului de satisfacție a clienților;
  • introducerea de noi servicii complementare;
  • achiziționarea de unități de productie din surse regenerabile;
  • achiziționarea de certificate verzi la nivelul cotei anuale obligatorii stabilite de ANRE.

Ca principale investiții, compania are în vedere implementarea unui sistem informatic pentru gestiunea relației cu clienții, inclusiv a unui portal dedicat partenerilor (parteneri.electrica.furnizare.ro). Totodată, se are în vedere îmbunătățirea interacțiunii cu utilizatorii finali si partenerii Electrica Furnizare prin diversificarea canalelor prin care sunt oferite serviciile de asistenta a clienților (asistenta.electricafurnizare.ro), a programelor de retenție si automatizarea fluxului de încasări prin implementarea funcționalităților de interogare a soldului on-line de către parteneri prin intermediul unor servicii web dedicate.

Electrica Furnizare va implementa și un portal dedicat automatizării fluxului de achiziții – eachizitii.electricafurnizare.ro și va continua implementarea soluțiilor de consolidare a datelor, analiza decizionala și raportare managerială începute in 2016 (Business Intelligence).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *