Electrica nu poate achiziționa 5 firme care operează parcuri fotovoltaice. Acționarii nu și-au dat acordul

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Electrica nu poate achiziționa 5 firme care operează parcuri fotovoltaice. Acționarii nu și-au dat acordul

Acționarii Electrica, reuniți în ședința AGA din 8 decembrie, au respins decizia de achiziție a 5 firme care operează parcuri fotovoltaice de circa 31 MW, potrivit unui raport trimis de companie la Bursa de Valori București (BVB).

De notat că Ministerul Energiei deține mai mult de 48,79% din acțiunile Electrica.

Electrica era pregătită să cumpere participațiile de aproape 100% deținute de MT Project B.V. („MTP”) și HiTech Solar Investment GmbH („HSI”) la cinci companii operează parcuri cu o putere de 31 MW: TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy și Gama & Delta Energy. Tranzacţia vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în producţia de energie electrică, în particular, din surse regenerabile. 

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacţia prin care Societatea Energetică Electrica S.A. intenționează să preia companiileTCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A. și Gama & Delta Energy S.A.

Grupul Electrica este activ pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și în sectorul serviciilor tehnice. Electrica este de asemenea activă și pe piața românească a producției și comercializării energiei electrice, prin Electrica Energie Verde 1 S.R.L., care deține un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu. Companiile care urmează a fi preluate, TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A. și Gama & Delta Energy S.A., își desfășoară activitata în domeniul producției și comercializării energiei electrice generate în parcuri fotovoltaice situate în județele Cluj, Prahova și Arad.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *