- Clarificări: ENGIE GAS 4U este o ofertă dedicată pentru clienții care au optat deja pentru serviciul de factură prin e-mail, pentru a anticipa dereglementarea pieței de gaze naturale la data de 1 iulie 2020
Prețul reglementat actual pentru clienții ENGIE Romania este de 125,17 lei/MWh fără TVA, pentru categoria de clienți C1, care au un consum anual mai mic de 280 MWh. Acesta este cu circa 8% mai redus decât în luna februarie 2019, precizează compania printr-un comunicat.
Oferta prevede un preț fix, valabil un an de zile, la același nivel cu prețul reglementat final practicat în prezent, se subliniază în comunicat.
Totodată, ENGIE vine cu clarificări privind speculațiile recente referitoare la evoluția prețului la gazul natural și una dintre ofertele companiei – ENGIE GAS 4U.

“Această ofertă s-a adresat doar unei părți din portofoliul de clienți existenți ai companiei, care au optat deja pentru serviciul de factură prin e-mail, fiind o ofertă dedicată pentru a anticipa dereglementarea pieței de gaze naturale la data de 1 iulie 2020. Oferta prevede un preț fix, valabil un an de zile, la același nivel cu prețul reglementat final practicat în prezent. În plus, oferta ENGIE Romania, lansată la începutul anului 2020, prevede o reducere de 5% pentru primele 3 luni (pe perioada sezonului rece) dacă este accesată până la data de 29 februarie 2020. Oferta include și o componentă de abonament zilnic de 0.28 lei pentru a acoperi costurile operaționale de furnizare”, precizează ENGIE România.
Structura prețului final al gazului natural este compusă din costul de achiziție al gazului ca marfă (pe piața angro) la care se adaugă tarifele reglementate, valabile pentru oricare dintre furnizori, cu scopul de a acoperi costurile de transport, de dezechilibru, de înmagazinare, și de distribuție.
În comunicările transmise către acei clienți care au optat deja pentru serviciul de factură prin e-mail, ENGIE susține că se conformează noilor modificări legislative (un proiect de ordin ANRE este în consultare publică –N.R.) și își anunță clienții că prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale se elimină din iulie 2020.
Pentru a-și păstra clienții în portofoliu, compania a transmis e-mailuri cu următorul mesaj:
“Pentru că la noi e mereu ușor, poți încă de acum să contractezi online, cu același preț al gazului, valabil timp de 12 luni.
Dă click pe „Accept Oferta” și vezi cât e de simplu!”
În plus, Engie oferă un discount de 5% pentru primele 3 luni contractuale pentru cei care accesează oferta până pe 29 februarie.
FPPG avertizează: Creșterile de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze naturale nu au un fundament economic real
Federația Patronală Petrol și Gaze a avertizat, printr-un comunicat, că majorările de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze naturale nu au un fundament economic real în condițiile de piață actuale și fără distorsiuni de natură politico-administrativă. În acest moment, evoluțiile de pe piața internațională cât și de pe platformele de tranzacționare interne indică un trend descrescător al prețurilor la gaze. Vremea favorabilă și optimismul legat de previziunile de liberalizare a pieței au condus în mod evident la o îmbunătățire a prețurilor pe toate piețele, se specifică într-un comunicat al Federației.
Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/fppg-averizeaza-cresterile-de-preturi-anuntate-de-unii-distribuitori-la-furnizarea-de-gaze-naturale-nu-au-un-fundament-economic-real/
OPINIE. Dumitru Chisăliță, Expert: Degeaba infieram ENGIE, greseala este a politicienilor, care au determinat acest ”atentat la buzunarul cetateanului”!
Cu privire la acest subiect, Dumitru Chisăliță, Expert, a scris pe Facebook: ENGIE in mod corect si predictibil a venit cu o oferta pentru piata care se va liberaliza peste 4 luni (asa cum prevede legea astazi). Nu doar ca trebuia sa fie laudata aceasta actiune care de fapt este extrem de tarzie a fost pusa la zid. ENGIE a vrut sa fie predictibila (dar, Romania iubeste noaptea ca hotii!!!), a oferit cetatenilor acelasi pret care il are si astazi in raport cu clientii sai, pret pe care politicienii (prin OUG 114 si pretul reglementat stabilit de ANRE), l-au stabilit inca de acum 1 an (aparent) pentru a proteja populatia . Intrebarea cu este ce a gresit ENGIE? Degeaba infieram ENGIE, greseala este a politicienilor, care au determinat acest ”atentat la buzunarul cetateanului”! Ce este cel mai rau ca aceeasi indivizi, bazandu-se pe credulitatea cetatenilor, arata cu degetul catre altii si culmea dupa 20 de ani le merge!
Consumatorii casnici au posibilitatea de a-și alege furnizorul de gaze până la finalul lunii iunie, când urmează a fi liberalizată piața. Potrivit unui proiect de Ordin ANRE, aflat în consultare publică, în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2020, furnizorii au obligația de a informa clienţii casnici de pe piaţa reglementată cu privire la încetarea aplicabilităţii preţurilor reglementate începând cu data de 1 iulie 2020 şi necesitatea încheierii până la data de 30 iunie 2020 a contractelor aferente furnizării gazelor naturale în regim concurenţial.
Citește și:
În comunicatul transmis, ENGIE Romania susține că își diversifică în permanență portofoliul de oferte pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților săi, precum și provocărilor pieței de energie.
Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.