Eurelectric a lansat un Ghid pentru optimizarea CfD-urilor pentru a implementa reforma pieței de energie a UE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurelectric a lansat un Ghid pentru optimizarea CfD-urilor pentru a implementa reforma pieței de energie a UE

Eurelectric și Compass Lexecon au lansat un Ghid cu îndrumări pentru optimizarea contractelor bidirecționale pentru diferență (CfD), cu scopul de a sprijini construirea de energie curată și regenerabilă, a proteja consumatorii, transferând mai direct beneficiile surselor regenerabile și păstrând lichiditatea pe piețele forward.

Reforma pieței de energie electrică stabilește CfD bidirecționale ca mecanism unic de susținere directă a prețurilor pentru noua capacitate curată și regenerabilă. Întrucât statele membre au mixuri energetice diferite, nu poate exista un contract universal. Acest lucru ridică întrebări cu privire la modul de proiectare optimă a acestui instrument de acoperire, susține Eurelectric.

Puteți accesa Ghidul Eurelectric – Deblocarea puterii CfD-urilor pentru a accelera tranziția energetică:

„CfD-urile bidirecționale sunt avantajoase atât pentru producători, cât și pentru consumatori. Ele pot fi un instrument de acoperire foarte puternic, dar și un risc dacă nu sunt concepute corespunzător. Orientările noastre urmăresc să se asigure că aceste instrumente pe termen lung rămân bazate pe piață, voluntar și echilibrat, într-un mod care nu drenează lichiditatea de pe piețele forward și nici nu distorsionează eficiența piețelor pe termen scurt”, spune directorul de politici Eurelectric, Cillian O’Donoghue.

Ce se prezintă în Ghidul Eurelectric:

Fiind un contract pe termen lung bazat pe un preț fix, CfD-ul bidirecțional poate oferi generatorilor fluxuri stabile de venituri, dar oferă puține stimulente pentru a ajusta producția la prețurile și cererea pe termen scurt.

La stabilirea termenilor contractuali, cum ar fi prețul de exercițiu, durata și rezilierea, o provocare cheie constă în distribuirea eficientă a riscurilor între generatori și consumatori. O determinare greșită a prețului fix poate împiedica atingerea obiectivelor politicii sau poate crește costurile pentru consumatori. Echilibrarea riscurilor între părți ar trebui luată în considerare cu atenție.

CfD-urile nu sunt singurul instrument de acoperire pe termen lung disponibil. Acordurile de achiziție de energie (PPA) și acordurile personalizate bazate pe piață sunt alte instrumente care ar trebui utilizate în mod complementar. Dezvoltatorii ar trebui să poată alege ce volume sunt acoperite de CfD prin participare voluntară, competitivă și bazată pe piață.

Prin urmare, Eurelectric solicită țărilor UE să ia în considerare aceste linii directoare pentru o implementare rapidă a reformei pieței de energie electrică.

Eurelectric reprezintă interesele industriei electrice europene.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *