Fii un hipster energetic! România, în campania europeană pentru energie eoliană

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Fii un hipster energetic! România, în campania europeană pentru energie eoliană

Investitorii din sectorul energiei regenerabile din România, prin Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile – PATRES , anunță lansarea campaniei „Spune DA energiei eoliene”, prin care se urmărește informarea societății românești  despre beneficiile sociale, de mediu și economice ale energiei eoliene, precum și a celorlalte surse de energie regenerabilă.
Say YES to wind powerCampania, ce va fi coordonată în România de PATRES, face parte dintr-o amplă mișcare europeană, lansată anul trecut în Spania, la care au aderat deja Marea Britanie, Italia, Franța și Polonia, se precizează într-un comunicat transmis InvesTenergy.

„Energia eoliană, alături de alte surse regenerabile de energie, precum cea solară, microhidroelectrică și biomasă, reprezintă cele mai performante  surse de energie: reduc nevoia de importuri de combustibili fosili, contribuie la scăderea dependenței energetice și nu emit în atmosferă CO2 sau alte gaze cu efect de seră. Circa 18% din consumul de energie electrică al României provine din surse regenerabile, nepoluante. Cu cele peste 85 de parcuri eoliene în funcțiune în România, sectorul energiei eoliene are un impact major asupra economiei, investițiile în energia eoliană totalizând peste 4,5 miliarde de euro”, se specifică în comunicat.

Pentru a familiariza românii cu beneficiile importante aduse de energia eoliană, campania „Spune DA energiei eoliene” se concentrează în jurul platformei interactive www.yestowindpower.com, adresată publicului larg. Pe lângă aflarea de informații avizate, cei care accesează platforma pot să-și prezinte punctele de vedere asupra unui conținut actualizat constant și care include rapoarte, video-uri și cercetări științifice.

În sprijinul lor vine și „Hipsterul energetic”, personajul din centrul campaniei. Video-ul „Hipsterul energetic” este disponibil AICI


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *