- Corina Popescu, CEO Electrica, despre fuziune: Sunt convinsă că vom reuși să lucrăm în mod normal de la 1 ianuarie 2021, fără perturbări în activitate. Nu vor fi schimbări la nivel operativ, pentru angajații care lucrează în teren
Fuziunea distribuțiilor de energie din grupul Electrica este în grafic. Procesul de fuziune a celor 3 distribuții de energie electrică se derulează în paralel cu digitalizarea întregului grup, a anunțat Corina Popescu, CEO.
“Sunt convinsă că vom reuși să lucrăm în mod normal de la 1 ianuarie 2021, fără perturbări în activitate. Procesul de fuziune este un proces de lungă durată care se derulează în paralel cu digitalizarea la Electrica. La nivel operativ și procedural, pentru oamenii care lucrează în teren nu vor fi schimbări până la jumătatea anului viitor”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica, în urma unei întrebări adresate de InvesTenergy la conferința organizată de Focus Energetic.

Fuziunea se va finaliza până la 31 decembrie 2020, dacă instanța competentă aprobă procedura de fuziune în exercițiul financiar 2020 până la această dată, au precizat reprezentanții Electrica, potrivit unui document al companiei consultat de InvesTenergy.
Tribunalul Specializat Cluj a comunicat Decizia definitivă referitoare la procesul de fuziune prin absorbtie a celor trei societăți de distribuție din cadrul Grupului Electrica, respectiv Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. (SDTN), în calitate de societate absorbantă, și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. (SDTS) și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. (SDMN), în calitate de societăți absorbite.
Electrica informează cu privire la rămânerea definitive atât a Sentinței civile pronunțată în data de 14 octombrie 2020 de Tribunalul Specializat Cluj, cât și a Încheierii civile pronunțată în data de 26 noiembrie 2020 de Tribunalul Specializat Cluj prin care a fost îndreptată o eroare materială cuprinsă în dispozitivul sentinței.
Prin Sentința civilă pronunțată în data de 14 octombrie 2020, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea formulată de cele 3 societăți de distribuție ale Electrica, a constatat legalitatea hotărârilor acționarilor societăților participante prin care s-a aprobat fuziunea și a dispus înregistrarea în Registrul Comerțului a hotărârilor acționarilor, precum și a actului constitutiv actualizat la data de 26 august 2020. Prin aceeași sentință, instanța a dispus radierea din Registrul Comerțului a societăților absorbite și a respins celelalte capete de cerere ca neintemeiate (cererile vizau aspecte ce urmează a fi soluționate de Oficiul Registrului Comerțului în mod direct).