Ion Lungu, Președinte AFEER: După criză, multe modele de business vor fi schimbate și acomodate, vor fi digitalizate operațiuni. Să nu rămânem cu impresia că munca la domiciliu poate să înlocuiască în totalitate munca la birou

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Ion Lungu, Președinte AFEER: După criză, multe modele de business vor fi schimbate și acomodate, vor fi digitalizate operațiuni. Să nu rămânem cu impresia că munca la domiciliu poate să înlocuiască în totalitate munca la birou
  • Sperăm că la finalul perioadei de stare de urgenta, scăderea consumului, la nivel de ţară, să fie la circa 10-12%

Referindu-se la oportunități după criză, Ion Lungu, Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, a declarat la o conferință a ziarului Bursa: “Am constatat în această perioadă, cât de importantă și necesară este digitalizarea, informatizarea sectorului energetic. Furnizorii au înțeles și s-au digitalizat. După criză, multe modele de business vor fi schimbate și acomodate, vor fi digiatlizate operațiuni, dar să nu rămânem cu impresia că munca la domiciliu poate să înlocuiască in totalitate munca la birou. Ar fi o eroare!”

Totodată, Lungu a venit cu câteva recomandări punctuale: “Să avem în vedere relansarea întregii economii la nivelul de dinaintea crizei și sprijnirea de investiții in  sectorul energetic. Scăderea consumului de energie, reducerea prețurilor la energie scade apetitul de investiții în domeniul energetic. Investițiile pe partea de producție se recuperează pe termen lung, evident că vor fi rețineri. Va trebui să existe un suport fundamental din partea Guvernului să nu ne trezim cu o scădere a investițiilor, cu impact devastator în energie și în întreaga economie.  Avem un  răgaz să gândim și să venim cu soluțiile adecvate și optime după ieșirea din criză”.

Reprezentantul furnizorilor de energie a subliniat faptul că amânarea la plată a facturilor de energie pentru categorii foarte largi de consumatori, fără posibilități reale de credite și de garantare a plății către furnizori, atrage un lanț de neplăți în întregul sistem energetic: producție, transport și distribuție, operatori care la rândul lor nu își vor putea plăti furnizorii de de materii prime, echipamente, servicii și, asfel, se va produce o perturbare a unei mari părți din economie.

Referitor la consumul de energie, în perioada 15 martie-10 aprilie, acesta a scăzut cu aproximativ 7%. Anticipăm că, la sfârşitul lunii aprilie, se va înregistra o scădere de circa 10%. Sperăm că la finalul perioadei de stare de urgenta, scăderea consumului, la nivel de ţară, să fie la circa 10-12%, a precizat Ion Lungu. În ceea ce privește contractele bilaterale pe termen lung, AFEER a fost un susținător constant al acestora. Vedem că ANRE arată deschidere față de acest gen de contracte, definindu-le ca fiind contracte ce depășesc perioada de un an. Noi considerăm că termen lung înseamnă ce nu este termen scurt, adică PZU și ID, a precizat Ion Lungu, la conferința Bursa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *