Ministerul Energiei a realizat caietele de sarcini și urmează săptămâna aceasta să le publice pe SEAP pentru achiziția unei companii de recrutare a membrilor cu mandate plin în Consiliile de Administrație (CA) și Consiliile de Supraveghere (CS) din companiile din subordine.
„Actualele CA și CS de la companii sunt provizorii. Noi am realizat caietele de sarcini și urmează săptămâna aceasta să le urcăm pe SEAP pentru achiziția unei companii de recrutare ca să putem să alegem, conform Ordonaței privind guvernanța corporativă, administratorii și supraveghetorii în companii”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.
Acționarii aprobă în această perioadă prelungirea mandatelor membrilor din CA și CS provizorii de la companiile energetice, cu două până la patru luni.
„Nu se dorește implementarea guvernanței corporative, ci mai degrabă renunțarea la Ordonanța de urgență 109. Sau să ajungă aceasta să devină inutilă sau lipsită de conținut”, a declarat recent Oana Truță, vicepreşedinte Franklin Templeton Investment, la Energy Strategy Summit 2017, organizat de energynomics.ro, remarcând că în ultimele 6 luni nu s-a înregistrat niciun progres, ci o deteriorare a guvernanței corporative. La companiile statului, situația devine dramatică, a afirmat Truță. Potrivit reprezentantei Fondului Proprietatea în Consilii de Supraveghere a unor companii energetice ale statului, nu mai există un proces de selecție de mangeri, dar există o presiune permanentă la nivelul conducerii administrative și executive pentru a fi revocați. Se fac numiri pe bază de recompense politice. Nu putem fi de acord cu astfel de numiri, a spus Truță, adăugând că la Hidroelectrica există scrisoare de așteptări de câteva luni, dar ce folos!
Fondule Proprietatea, DNA Oana Truță pe ce criterii a fost aleasa? Pai daca facem recrutari sa le facem pentru tot CS-ul in aceleasi conditii