În vederea respectării obligațiilor de raportare, Ministerul Energiei pune la dispoziția beneficiarilor Programului de finanțare ELECTRIC UP ”Continut cadru – Raport de monitorizare privind funcționalitatea sistemului de panouri fotovoltaice și a stațiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice, finanțate prin Programul ElectricUp și de auditare energetică”.
Rapoartele, elaborate și semnate de către un Auditor energetic/Manager energetic, autorizat în contextul Legii 121/2014 privind eficiența energetică, cu modificările și completările ulterioare, și contrasemnate de către beneficiar, ca asumare a răspunderii pentru datele furnizate, vor fi transmise în platforma informatică dedicată programului de finanțare ElectricUp, în modulul de Comunicare, la secțiunea ”Monitorizare”, se precizează în anunțul ministerului.
Monitorizarea finanțării acordate în cadrul programului de finanțare ELECTRIC-UP pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, a investițiilor realizate, precum și a respectării condițiilor prevăzute în ghidul de finanțare și asumate prin contractul de finanțare, se face de către Autoritate pe o perioadă de 5 ani.
Raportul de monitorizare elaborat de Ministerul Energiei cuprinde:. Cerințe privind monitorizarea beneficiarilor conform Ghidului de finanțare ElectricUp; Datele proiectului, situatia inițială și situația existentă; Raportul de monitorizare privind funcționalitatea sistemelor finanțate prin Programul ElectricUp; Raportul de audit energetic; Raportul de progres; Lecții învățate și recomandări propuse.
Se vor prezenta lecțiile principale extrase din procesul de instalare și exploatare a sistemului fotovoltaic, precum și privind utilizarea și exploatarea stațiilor de reîncărcare vehicule electric, inclusiv recomandările privind posibilitatea de replicare, se solicită în documentul menționat.
Țările care au avut succes in dezvoltarea proiectelor similare au simplificat totul au eliminat toată birocrația mergând pe capital de lucru cu cofinanțare 44% pentru primul venit primul servit prin IMM urî.
Sunt interesat de un audit Electric Up
Sunt interesat de un audit electric UP.
Pret ?
Sunt interesat de un audit energetic pt proiectul Electric UP
Auditor Energetic de tip Complex pentru Industrie, întocmesc audit și raport de audit energetic pentru proiectul ElectricUP. Pentru sisteme fotovoltaice, oferim servicii integrate de la consultanţă la implementare.
Contact:
openinvestcons@gmail.com
+(40)746152527