După ce s-a constituit parte civilă în dosarul Medințu, CE Oltenia procedează la fel și în cazul Antonie. Compania s-a constituit parte civilă în dosarul lui Medințu Aurel, fostul director al Diviziei Energetice, aflat pe rolul DNA, până la începerea cercetării judecătorești, printr-o hotărâre a Directoratului din luna iunie a anului trecut. Potrivit unei note informative, în data de 16 septembrie 2016, CE Oltenia a fost citată de către Tribunalul Gorj în calitate de parte vătămată în dosarul menționat, iar pe 26 octombrie a fost emisă adresa potrivit căreia compania se constituie parte civilă în proces, cu suma de 157 de mii de lei. Această sumă se compune din 128 mii lei reprezentând 5 remunerații fixe lunare și 29 mii lei reprezentând contribuții achitate către societate la bugetul consolidat al statului și achitate lui Medințu Aurel.
CE Oltenia intenționează să se constituie parte civilă și în procesul lui Daniel Antonie (în prezent, membru în Directorat –n.r.), care – potrivit anchetatorilor – ar fi prejudiciat bugetul companiei cu peste 400 de mii de lei. O notă privind constituirea societății ca parte civilă în dosarul având ca obiect abuzul în serviciu, inculpat fiind Antonie Daniel, în fosta calitate de director Divizia Minieră, dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj, va fi prezentată spre informare acționarilor în ședința din 20 februarie 2017.
Potrivit notei, prin Ordonanța din august 2015 a fost începută urmărirea penală în cazul Antonie sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Un proces-verbal de sesizare din oficiu, întocmit în decembrie 2015, a evidențiat că, în perioada octombrie 2013 – mai 2015, la CE Oltenia – Sucursala Divizia Minieră, au fost achiziționate, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice și la prețuri supraevaluate, truse medicale de prim ajutor și furtunuri de pompieri de la SC Reading Star 2012 SRL și SC TFR Teminvest SRL. Ulterior, prin ordonanța din 27 iunie 2016, s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiune de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu pentru Antonie Daniel și s-a dispus măsura preventivă de control judiciar de către DNA față de acesta, pentru asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, după cum reiese din nota ce va fi prezentată acționarilor.
DNA a reținut astfel că CE Oltenia, prin unitățile miniere din subordine, a acceptat, în mod nejustificat, în perioada octombrie 2013 – martie 2014, achiziționarea unor produse de la 2 firme – Readingstar 2012 și TFR Teminvest, mai scumpe cu 415.240,66 lei decât valoarea unor produse similar contractate sau ofertate în SEAP. Prin urmare, Directoratul – cu excepția lui Antonie – propune ca CE Oltenia să se constituie parte civilă în acest dosar cu suma de 415.240,66 lei.