Nuclearelectrica, angajamente pentru formarea specialiștilor. Colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanța pentru angajarea a 15-30 de ingineri debutanți, dezvoltarea învățământului dual

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nuclearelectrica, angajamente pentru formarea specialiștilor. Colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanța pentru angajarea a 15-30 de ingineri debutanți, dezvoltarea învățământului dual

Nuclearelectrica va iniția o colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanța pentru angajarea unui număr de 15-30 de ingineri debutanți din diverse specializări: automatizări, inginerie energetică, inginerie mecanică, inginerie industrială, fizică tehnologică.

Dorim sa le oferim competentele, experienta profesională și potențialul tehnic și uman în vederea desfășurării unor activităţi didactice și / sau extracurriculare, proiecte de cercetare-dezvoltare din domenii interdisciplinare, stabilite de comun acord cu Universitatea Ovidius, susțin reprezentanții SNN. De asemenea, CNE Cernavoda va contribui la promovarea/adaptarea in programa/curricula universitara a unor teme de studiu, lucrari de laborator, lucrari de dizertatie, de interes pentru domeniul de activitate al centralei. Le oferim tinerilor si povesti de viata si succes din centrala, fosti absolventi, care, pana la organizarea examenelor de licenta, se vor intalni,  fata in fata, cu studentii din anii terminali pentru a impartasi  din experienta si parcursul lor professional, adaugă acestia.

Totodată, societatea SNN este foarte interesata de orice oportunitate de valorificare a resursei umane  și prin urmare interesul merge si catre dezvoltarea invatamantului dual. Am initiat demersuri pentru participarea in programul scoala duala pentru ca ne dorim  sa cultivam competente necesare atat pentru companie, cat si pentru societate, precizează reprezentanții SNN.

Astfel, Nuclearelectrica a semnat deja Solicitarea de scolarizare in invatamantul dual pentru anul scolar 2021-2022 pentru calificarea profesionala “𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐫𝐞𝐥𝐞𝐞, 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞”, pentru 20 de locuri. Solicitarea a fost adresata 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐅𝐞𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢, Jud Ialomita, care urmeaza sa obtina  aprobarile necesare de la ARACIP si de la Ministerul Educatiei.  

De asemenea, pe 16 si 18 martie 2021 au avut intalniri cu reprezentantii 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐢 𝐬𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧  𝐌𝐞𝐝𝐠𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐢 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐚𝐯𝐨𝐝𝐚 si localitati limitrofe acestora, scopul fiind promovarea invatamantului dual si necesitatea concretizarii unor astfel de parteneriate pentru organizarea de clase comune pentru diferite necesitatii, nu doar ale SNN, ci si ale altor operatori economici din zona.

Angajament: 𝐼𝑛𝑑𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑎 𝑛𝑢𝑐𝑙𝑒𝑎𝑟𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑒𝑠𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖, 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑡𝑖𝑒, 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡𝑎, 𝑚𝑒𝑛𝑡𝑜𝑟𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒. 𝐹𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑠𝑡 𝑆𝑁𝑁 𝑑𝑢𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑖𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑒 7 𝑎𝑛𝑖, 𝑖𝑎𝑟 𝑝𝑟𝑒𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑒, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑑𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎𝑟𝑡e 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑡𝑖𝑧𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒. 𝐼𝑛𝑑𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑎 𝑛𝑢𝑐𝑙𝑒𝑎𝑟𝑎 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑜 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐𝑎 𝑖𝑛 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, 𝑖𝑎𝑟 𝑟𝑒𝑡𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑒, 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑖 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑎𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑖𝑐𝑖, 𝑐𝑜𝑏𝑎𝑙𝑡, ℎ𝑖𝑑𝑟𝑜𝑔𝑒𝑛 𝑠𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑛𝑜𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑚 𝑠𝑖 𝑑𝑎𝑚 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑎𝑧𝑖.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *