Planuri la Hidroelectrica: Va avea un website dedicat furnizării de energie și centre de relații cu clienții. Va recruta personal specializat pentru organizarea și eficientizarea activității de furnizare

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Info, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Planuri la Hidroelectrica: Va avea un website dedicat furnizării de energie și centre de relații cu clienții. Va recruta personal specializat pentru organizarea și eficientizarea activității de furnizare

Managementul Hidroelectrica și-a stabilit obiectivele pe segmentul de furnizare și de producere, în cadrul Planului de administrare 2023 -2027, ce va fi supus aprobării acționarilor.

Numărul locurilor de consum din portofoliul celui mai important furnizor de energie electrică pe piața concurențială, la data de 30 septembrie 2023, este de 565.050, în creștere semnificativă comparativ cu 30 septembrie 2022, când se înregistrau 277.382 de locuri de consum. Creșterea a survenit ca urmare a cererii manifestate de portofoliului de furnizare, în special a clienților casnici, susține compania.

În primele 11 luni ale anului 2023, conform raportărilor ANRE, Hidroelectrica și-a menținut poziția de cel mai important furnizor de energie electrică pe piața concurentială, înregistrând o cotă de piață de 15.68%, la finele lunii noiembrie 2023.

În contextul dat, managementul Hidroelectrica are în plan dezvoltarea în continuare a portofoliului de furnizare, sens în care va întreprinde o serie de acțiuni.  Astfel, se va  crea un portal separat de website-ul Hidroelectrica care va fi dedicat activității de furnizare, cu o imagine proprie. Se vor implementa soluții informatice şi de digitalizare în vederea gestionării eficiente a activității de furnizare. De asemenea, compania va recruta personal specializat managerial și de execuție în vederea organizării și eficientizării activității de furnizare.

Până la finele lunii iunie, compania va pregăti oferte standardizate adresate clienților casnici și oferte dedicate clienților non-casnici.

Pentru derularea activității de relații cu clienții, se vor aloca spații dotate corespunzător. De asemnea, până la finele lunii iunie, se va dezvolta portalul de servicii digitale pe toate componentele client. Aplicația mobilă dedicată utilizatorilor casnici va fi completată în vederea reducerii diferenței la nivel de adopție tehnologică fața de competitorii principali (Enel, Electrica Furnizare, E.ON, Engie, etc) care oferă deja astfel de aplicații, se precizează în documentul companiei.

Planuri de investiții: Capacități suplimentare din surse regenerabile de minimum 500 MW, până în 2027

Hidroelectrica estimează punerea în funcțiune a unei capacități suplimentare din surse regenerabile de minimum 500 MW, până în 2027, potrivit Planului de administrare 2023-2027. Adițional, Hidroelectrica analizează oportunitatea dezvoltării de proiecte din zona resurselor regenerabile, hidro, eolian, solar, cu o capacitate de peste 3 GW.

Totodată, până în 2027 este planificată retehnologizarea/modernizarea unei capacități totale de minimum 217 MW și un ciclu nou de viață de 30 ani pentru centralele hidroelectrice ce vor fi retehnologizate.

Obiectivul urmărit de Ministerul Energiei: Hidroelectrica să fie liderul și pilonul central al tranziției energetice din România

Obiectivul general urmărit de Ministerul Energiei pentru perioada 2023 – 2027 este ca Hidroelectrica să fie liderul și pilonul central al tranziției energetice din România.

Prin Scrisoarea de așteptări, Ministerul Energiei a stabilit prioritățile și direcțiile esențiale de dezvoltare ale Hidroelectrica pentru perioada 2023 – 2027, după cum urmează:

1. Menținerea portofoliului existent de centrale hidroelectrice la un nivel optim de disponibilitate în raport cu potențialul hidroenergetic dat, prin implementarea programelor de modernizare și de retehnologizare, precum și a programelor de mentenanță echipamente și construcții.

2. Finalizarea cu prioritate a obiectivelor de investiții de centrale hidroelectrice aflate în portofoliul Hidroelectrica în diverse stadii de execuție.

3. Diversificarea portofoliului de producție prin adăugarea de noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile dezvoltate atât intern, cât și prin eventuale achiziții, inclusiv prin expansiune la nivel regional.

4. Diversificarea sursei veniturilor prin integrarea pe verticală a Societății, dezvoltând în continuare portofoliul de furnizare.

5. Asigurarea predictibilității și stabilității rezultatelor companiei și menținerea policitii de distribuire a 90% in profitul net al societății sub forma de dividende către acționari.

6. Implementarea celor mai bune standarde ESG (Environmental, social and governance), specifice companiilor listate cu care Hidroelectrica este comparată de investitori.

7. Listarea Societății la Bursa de Valori București.

Managementul Hidroelectrica este asigurat de: Karoly Borbely – CEO, Bogdan-Nicolae Badea – CIO, Radu-Ioan Constantin – CAO, Marian Fetita – CFO, Ianas Radoi – COO.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *