PNL și-a instalat supraveghetori la Transelectrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic PNL și-a instalat supraveghetori la Transelectrica

Noii supraveghetori provizorii se instalează la Transelectrica începând cu 30 noiembrie. Au plecat oamenii de la PSD, au venit cei de PNL. Pentru 3 luni…Deocamdată! Propunerile noului acționar al companiei, Secretariatul General al Guvernului, au fost aprobate în ședința AGA de ieri, 26 noiembrie. Numirile s-au făcut tot pe criterii politice, cum altfel!

Din noul Consiliu de Supraveghere provizoriu al Transelectrica fac parte: Popescu Luiza, Burduja Sebastian, Badea Jean, Comănescu Jean-Valentin, Burlacu Oleg, Goicea Adrian și Stan-Olteanu Manuela Petronela.

Sebastian Burduja este preşedinte al Organizaţiei PNL sector 1 Bucureşti, fiul lui Marinel Burduja, care a fost vicepreşedinte al Bancorex şi fost vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.  Tânărul Burduja a declarat că a absolvit printre primii Universitățile Stanford și Harvard, afișând o bogată pregătire, scrie e-nergia.ro. Acum are posibilitatea să facă practică și nu oriunde, ci la Transelectrica.

Burlacu Oleg, prezentat de SGG ca avocat, fost vicepreşedinte al PNL Bucureşti şi membru al Consiliului Local al Sectorului 5. Potrivit e-nergia.ro, ar fi în prezent avocat al Poliţiei Locale a Sectorului 5.

Badea Jean, prezentat de SGG ca informatician, este secretarul general PNL Sector 2.

Comănescu Jean-Valentin este consilier local PNL, Sector 4. Este prezentat ca economist.

Goicea Adrian este susținut de PNL Sector 3 și ar urma să fie și președintele Consiliului de Supraveghere, potrivit hotnews.ro.

Popescu Luiza este inginer.

Stan-Olteanu Manuela Petronela este, în prezent, Preşedinte neexecutiv al Romgaz. A fost consilier la SGG, preşedinte CA Conpet.

Mandatele noilor membri CS  expiră la 29 martie 2020.

Ministerul Economiei a anunțat, la finele lunii septembrie, inițierea procesului de recrutare și selecție de candidați pentru Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Procesul de recrutare și selecție presupune parcurgerea mai multor etape cu o durată de maxim 75 de zile. Candidații interesați au avut ca termen pentru depunerea dosarelor data de 23 octombrie. Între timp, s-a schimbat acționarul – Transelectrica a trecut la SGG – să vedem dacă se continuă procesul sau se preferă provizoratul.

În mod cert, bine pentru Transelectrica este să iasă din provizorat: schimbările dese la nivel de conducere, care se fac pe criterii politice, își pun amprenta asupra bunei funcționări a companiei, afectează  continuarea planurilor de dezvoltare și investiții, avertizează specialiști din domeniul energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *