Premier Energy Group anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, prin lansarea unei Oferte Publice Inițiale. Vrea să obțină 125 de milioane de euro

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info, Info Bursier
Prima Pagina Actual Esential Premier Energy Group anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, prin lansarea unei Oferte Publice Inițiale. Vrea să obțină 125 de milioane de euro

Premier Energy Group anunță intenția de a lansa o Ofertă Publică Inițială și de a se lista la Bursa de Valori București.

Premier Energy Group ESTE una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova.

Oferta va avea loc după aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România („ASF”). Oferta publică inițială va consta dintr-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România și o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili, în conformitate cu prevederile Prospectului, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Informații despre ofertă:

Premier Energy Group intenţionează să obțină aproximativ 100 de milioane de euro rezultate dintr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferință, iar principalul său acționar, EMMA Alpha Holding Ltd. intenționează să vândă acțiuni existente în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro. În plus, Oferta va beneficia, de asemenea, de o opțiune uzuală de supraalocare oferită de EMMA Capital de până la 15% din Tranzacția de Bază.

Societatea va utiliza veniturile din Ofertă pentru a finanța creșterea viitoare, în special în segmentul producției de energie regenerabilă.

După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy.

Oferta ar putea fi finalizată în mai 2024, în funcție de condițiile de pe piața de capital.

Citigroup, UniCredit Bank GmbH (Sucursala Milano) și WOOD & Company acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni în legătură cu Oferta. Alpha Bank România S.A. și BT Capital Partners S.A. acționează în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri. STJ Advisors acționează în calitate de Consultant Financiar al Societății în legătură cu Oferta. UniCredit S.p.A. acționează, de asemenea, în calitate de Consultant ESG al Societății în legătură cu Oferta.

Jose Garza, CEO Premier Energy Group, a comentat: „Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre companiile private de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est, iar acum este momentul potrivit pentru Premier Energy Group să lanseze un IPO și să profite de oportunitățile interesante de dezvoltare accelerată pe care le va oferi o listare publică la Bursa de Valori București.

Fiind unul dintre cei mai mari producători, administratori și agregatori de energie solară şi eoliană din România şi Moldova, Premier Energy Group este bine poziționată pentru a beneficia de creșterea prognozată a sectorului energiei regenerabile în regiune, valorificând totodată recenta achiziție strategică a CEZ Vânzare și istoricul nostru de succes în ceea ce privește achizițiile complementare. Datorită modelului nostru de afaceri integrat vertical și diversificat, care ne permite să obținem marje de-a lungul întregului lanț valoric și ne asigură stabilitate financiară, oferim o perspectivă investiţională deosebit de atractivă potențialilor investitori.”

În 2023, Grupul a generat venituri consolidate de 912,0 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro și EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *