Premier Energy Group anunță: Oferta publică inițială începe mâine. Prețul – între 19 și 21,50 lei/acțiune. Jose Garza, CEO, optimist: Perspectiva investiţională atractivă a companiei pare să fi fost bine primită de potențialii investitori

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Premier Energy Group anunță: Oferta publică inițială începe mâine. Prețul – între 19 și 21,50 lei/acțiune. Jose Garza, CEO, optimist: Perspectiva investiţională atractivă a companiei pare să fi fost bine primită de potențialii investitori

Premier Energy Group, compania privată de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova, anunță publicarea prospectului pentru oferta publică inițială („IPO”) de acțiuni ordinare şi pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe piața reglementată a Bursei de Valori București. Prospectul a fost aprobat de ASF și este disponibil pentru consultare pe site-urile Premier Energy şi al BVB, respectiv www.premierenergygroup.eu şi www.bvb.ro.

Premier Energy Group anunţă totodată că Perioada de Ofertă începe pe 8 mai 2024 şi este de așteptat să se încheie pe 15 mai 2024.

Detaliile ofertei:

  • Intervalul orientativ al Prețului de Ofertă a fost stabilit între 19 RON și 21,50 RON pe Acțiune Oferită;
  • Oferta include până la 35.937.859 Acțiuni Oferite: un număr de până la 25.000.250 Acțiuni Noi oferite spre subscriere de Societate și un număr de până la 6.250.063 Acțiuni Existente oferite spre vânzare de către principalul său acționar EMMA Alpha Holding Ltd („EMMA Capital”, „Acționarul Vânzător”) și un număr de până la 4.687.546 Acțiuni Supra-alocate puse la dispoziţie de EMMA Capital.
  • În plus, la recomandarea Coordonatorilor Globali Comuni și în urma consultării cu aceștia, Societatea și Acționarul Vânzător pot decide în comun să majoreze numărul de Acțiuni Oferite cu până la 20% din numărul de Acțiuni de Bază, reprezentând până la 6.250.063 Acțiuni suplimentare, din care 80% vor fi Acțiuni Noi suplimentare și 20% Acțiuni Existente suplimentare.
  • După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy Group.
  • Oferta publică inițială va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România, precum și într-o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili.
  • Admiterea Acțiunilor la tranzacționare şi începerea tranzacţionării la BVB este de aşteptat să aibă loc în data de 27 mai 2024 sau în jurul acestei date. Se preconizează că Acțiunile vor fi tranzacționate având simbolul „PE”.
  • Investitorii de retail au dreptul la o reducere de 5% din Prețul Final de Ofertă pentru ordinele de subscriere depuse în mod valabil în primele 3 (trei) zile  lucrătoare ale Perioadei de Ofertă (respectiv până în data de 10 mai 2024 inclusiv). Aceștia pot subscrie prin intermediul BT Capital Partners, în unitățile Băncii Transilvania şi Alpha Bank, precum şi prin intermediul participanților eligibili ce se regăsesc pe lista publicată pe site-ul BVB.
  • Premier Energy va utiliza fondurile obținute în cadrul Ofertei pentru a achiziționa active de energie regenerabilă în România și în Moldova, precum și în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile. Societatea intenționează să distribuie sub formă de dividende 30% – 70% din profitul său net anual consolidat.
  • Interdicții de înstrăinare a acțiunilor vor fi aplicate, potrivit practicii, atât pentru Societate (360 de zile) cât și pentru EMMA Capital (180 de zile). În plus, va exista o interdicție de înstrăinare de 2 ani pentru CEO-ul Premier Energy, dl. Jose Garza, și pentru CFO, dl. Petr Stohr, care intenționează să subscrie în cadrul Ofertei.

Citigroup, UniCredit Bank GmbH (Sucursala Milano) și WOOD & Company acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni în legătură cu Oferta. Alpha Bank România S.A. și BT Capital Partners S.A. acționează în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri. STJ Advisors acționează în calitate de Consultant Financiar al Societății în legătură cu Oferta. UniCredit S.p.A. acționează, de asemenea, în calitate de Consultant ESG al Societății în legătură cu Oferta.

Jose Garza, CEO Premier Energy Group, a comentat: “În ultimele săptămâni, perspectiva investiţională atractivă a Premier Energy pare să fi fost bine primită de potențialii investitori și așteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu aceştia în zilele următoare. Atât pentru investitorii români cât şi pentru cei internaționali, Premier Energy oferă acces la o oportunitate de investiție în domeniul tranziției energetice pe piețe cu potențial de creștere considerabil, precum și la o companie puternică din punct de vedere financiar, cu planuri ambițioase privind sectorul energiei regenerabile, cu o politică generoasă de dividende și o abordare robustă a principiilor ESG.”

În România, Grupul Premier Energy este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum și peste 840.000 de clienți, deservind aproximativ 70% din populația Moldovei. În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici și întreprinderi mici.

Compania este deţinută integral de EMMA Capital, care are una dintre cele mai experimentate echipe de investiţii din Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, cu o creștere puternică și o tradiţie în crearea de valoare, precum și un model consacrat de operaţiuni în domeniul investițiilor.

Priorități strategice

Strategia Premier Energy Group se concentrează în primul rând pe crearea unui viitor sustenabil, continuând să crească prin achiziții de surse regenerabile, asigurând reziliența platformei sale energetice, profitând de noi oportunități de creștere și bazându-se pe avantajele sale competitive și pe o conducere puternică, pentru a crește valoarea pentru acționari.

Planuri ambițioase de energie regenerabilă. Obiectivul Premier Energy Group este de a atinge o capacitate instalată de energie regenerabilă, deținută sau administrată, între 1.400 MW și 1.600 MW până la sfârșitul anului 2026. Grupul se așteaptă la investiții continue în activele și dezvoltările din domeniul energiei regenerabile, România urmând să implementeze o capacitate eoliană și solară suplimentară de aproximativ 11 GW pentru a ajunge la un total de aproximativ 16 GW până în 2030.

La 31 decembrie 2023, Societatea avea un portofoliu de 180 MW în dezvoltare în parcuri eoliene și solare în România și dezvoltarea unui parc solar de 24 MW în Moldova. Pe lângă acestea, Premier Energy Group a identificat oportunități tangibile de achiziții de energie din surse regenerabile care însumează un total aproximativ de 350 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *