Sorin Boza, CEO, despre cum a reușit în 6 luni ce n-au făcut alții în ani: Am schimbat viziunea la CE Oltenia. Angajații au obiective de performanță. Băncile se uită altfel la noi

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Sorin Boza, CEO, despre cum a reușit în 6 luni ce n-au făcut alții în ani: Am schimbat viziunea la CE Oltenia. Angajații au obiective de performanță. Băncile se uită altfel la noi

Astăzi, după 6 luni, Complexul Energetic Oltenia a ieşit pozitiv, înregistrând profit, a declarat Sorin Boza, CEO, la Conferința organizată de Energynomics.ro de lansare a Raportului Energy Strategy Summit 2017. Șefii companiei au prezentat, ieri, conducerii Ministerului Energiei rezultatele CE Oltenia la 6 luni, care urmează să fie publice. La 5 luni,compania a întregistrat un salt estimat al profitului brut de la – 20 mil lei la + 260 mil lei.

“Ne prezentăm altfel în fața băncilor. Parcurgem o perioadă grea, de restructurări, în care încercăm să schimbăm viziunea. Vă invit să vedeţi prima companie de stat în care oamenii au obiective de performanţă, a afirmat Boza.

Întrebat cum are astfel de rezultate în câteva luni și nu au reușit să facă predecesorii lui în ani și cum de este liniște la CE Oltenia, Boza a declarat: “Am discutat onest cu sindicaliştii, care îşi doreau – firesc – creşteri salariale, dar când au avut de ales între a primi mai mulţi bani și a rămâne fără locuri de muncă că riscam să se închidă Complexul Energetic Oltenia, au ales a doua variant. A fost pentru prima dată când am încheiat un contract de muncă cu cele 4 federaţii, respectiv 49 sindicate. Am încercat să îi înţeleg, să fiu aproape de ei, să îi ajut,să vorbesc la fel ca ei”.

CE Oltenia a trecut la o altă fază de dezvoltare și a devenit o companie stabilă din toate punctele de vedere, susține reprezentantul companiei, încântat că acum vin bancherii la ușa lui. „Este o companie care astăzi a început să ramburseze creditele pe termen scurt, care au fost pentru noi foarte greu de suportat în perioada de iarnă. Avem o perioadă în care băncile se uită altfel la noi şi spun că CE Oltenia a trecut la o altă fază de dezvoltare şi nu este copilul ăla sărac al Sistemului Energetic Naţional”, a evidențiat Boza, la conferința Energynomics.

CE Oltenia a realizat investiţii de 280 milioane lei din fonduri proprii pentru retehnologizări. În prezent, 3 grupuri din 11 sunt în reparaţii și se fac pregătiri pentru iarnă în ce privește stocurile. Încercăm să aşteptăm iarna pregătiţi din punct de vedere al stocurilor de cărbune.

Off-ul lui Boza este că CEO este o companie îmbătrânită și se găsesc greu absolvenţi care “să îşi pună casca pe cap și  bocancii în picioare să intre în carieră”. Media de vârstă  la CEO este de 49,6 ani. S-au încheiat contracte de asociere pentru învățământ, se fac demersuri să se facă 5 clase de meserii.

Prezent la aceeași conferință, Emil Calotă, Vicepreședinte ANRE, a apreciat performanțele CE Oltenia, care – a spus acesta – “are o altă față, remarc preocupare pentru diversificarea activităților, asocieri și agregări”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *