CNTEE Transelectrica oferă circa 119.000 lei pentru achiziția de servicii de dezvoltare a sistemului informatic existent. Compania intenționează să achiziționeze aceste servicii de dezvoltare de software pentru gestionarea documentelor în cadrul Proiectului privind utilizarea tehnologiei GPS pentru accesarea bazei de date GIS și localizarea obiectivelor energetice în teren, cu scopul de a folosi datele geospațiale în implementarea soluțiilor de tip Smart Grid.
Contractul de servicii este pe durata a 3 luni, cu o valoare estimată de 118.800 lei fără TVA. Cei interesați pot depune oferte până la data de 14.08.2015.
Pentru compania Transelectrica, operatorul de transport și sistem din România, managementul documentelor și informațiilor este o prioritate, motiv pentru care se impune implementarea unor soluții imfromatice. Sistemul de arhivare electronica a documentelor proiectului, managementul acestora și al fluxurilor de lucru trebuie să se integreze cu sistemele informatice existente în cadrul companiei, respectiv infoStații, infoDoc, infoLea, se menționează într-un document consultat de InvesTenergy.
Sistemul informatic al Transelectrica trebuie să fie unul ultraperformant. În caietul de sarcini sunt prezentate câteva zeci de cerințe, considerate a fi minimale și obligatorii, pe care sistemul informatic trebuie să le îndeplinească simultan. Un număr de 20 de persoane și un administrator vor fi utilizatori cheie ai sistemului.
Pentru desfăşurarea activităţii la standardele europene impuse de statutul de membru deplin UCTE, în cadrul Transelectrica a avut loc un proces de informatizare susţinut şi de dezvoltare deosebită a sistemului informatic şi de telecomunicaţii, concretizat atât prin sisteme hardware, cât şi dezvoltare de soluţii software dedicate. Serviciile de informatică şi telecomunicaţii desfăşurate în cadrul companiei au un caracter de servicii critice, ele asigurând funcţionarea sau suportul proceselor fundamentale din activitatea Operatorului de Sistem, Operator de Transport şi al pieţei de echilibrare. Întreruperea serviciilor de informatică şi de telecomunicaţii, total sau parţial, poate avea astfel un impact covârşitor asupra securităţii naţionale, economiei, sănătăţii şi siguranţei publice sau mediului, avertizează reprezentanții Transelectrica.