- CE Oltenia a transmis către Transgaz solicitări de racordare la SNT Gaze Naturale pentru Electrocentrale Turceni, respectiv Electrocentrale Ișalnița
- Pentru alimentarea CET Mintia, Transgaz a primit solicitare de racordare de la MASS Global Energy Rom SRL, în iulie 2023
Transgaz a inclus patru proiecte de importanță națională în Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale pentru perioada 2022 – 2031, plan aprobat de ANRE. Documentul a fost revizuit și se cere aprobarea acționarilor în acest sens.
Proiectul Conducta de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia și Proiectul de investiții “Creșterea capacității de transport a SNT și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, județul Dolj” au fost declarate ca proiecte de importanță națională. în domeniul gazelor naturale, prin hotărâri de guvern.
De asemenea, proiectul de investiții “Creșterea capacității de transport a SNT și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Turceni, județul Gorj” și Proiectul Conductă de transport gaze naturale Tetila – Horezu – Râmnicu Vâlcea sunt declarate proiecte de importantă națională în domeniul gazelor naturale.
Pentru dezvoltarea acestor proiecte, Transgaz urmărește obținerea unor granturi din Fondul de Modernizare, iar conform cerințelor de eligibilitate, proiectele propuse a fi finanțate din acest fond trebuie să fie cuprinse în PDSNT aprobat ANRE, potrivit unui document al Transgaz.
CE Oltenia a transmis către Transgaz solicitări de racordare la Sistemul Național de Transport Gaze Naturale pentru Electrocentrale Turceni respectiv Electrocentrale Ișalnița.
Pentru alimentarea CET Mintia, Transgaz a primit solicitare de racordare de la MASS Global Energy Rom SRL, în iulie 2023. Pentru alimentarea cu gaze naturale a Termocentralei de la Mintia, este necesară extinderea Sistemului Național de Transport gaze naturale prin realizarea conductei de transport gaze naturale pentru alimentare CET Mintia – inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică. Conducta va avea o lungime de cca 56 km, fiind un obiectiv de investiții care se va include în Programele de Modernizare și Dezvoltare al SNTGN Transgaz Mediaș, și va fi finanțat din surse proprii ale societății. Este o conductă nouă, cuplată la conducta existentă Dn800 BRUA a Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale și va alimenta cu gaze naturale un obiectiv de o importanță națională.