Unic în România. Nou combustibil maritim cu un conținut redus de sulf produs la Petrobrazi. OMV Petrom a investit 3 milioane de euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Unic în România. Nou combustibil maritim cu un conținut redus de sulf produs la Petrobrazi. OMV Petrom a investit 3 milioane de euro

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a dezvoltat, la rafinăria Petrobrazi, un nou combustibil maritim cu conținut redus de sulf, de până la 0,5%. Acest produs este unic pe piața din România.

Combustibilul le permite companiilor de transport maritim să reducă emisiile de sulf și să fie in conformitate cu regulile Organizației Internaționale Maritime (IMO) care au intrat în vigoare în 2020.

Prima livrare a avut loc în Portul Constanța, la sfârșitul anului trecut. Procesul de obținere a combustibilului maritim cu conținut scăzut de sulf a fost posibil cu ajutorul unei investiții de 3 milioane euro în instalații logistice pentru producție din cadrul rafinăriei Petrobrazi. Implementarea proiectului a durat aproape doi ani, se precizează într-un comunicat transmis de OMB Petrom.

Până la finalul anului trecut, transportatorii maritime consumau păcură cu un conținut de sulf de 3,5%. Noul combustibil maritim obținut la rafinăria Petrobrazi are un conținut de maximum 0.5% sulf, în conformitate cu standardul IMO pentru limita globală privind conținutul de sulf aplicabilă industriei de transport maritim începând cu acest an.

Până la lansarea acestui produs, piața din România era aprovizionată exclusiv din import. De-acum înainte, la rafinăria Petrobrazi, se pot produce anual cel puțin 70Kt de combustibil maritim cu conținut redus de sulf, în funcție de optimizarea producției pentru a satisface cererea și a maximiza valoarea adăugată.

OMV Petrom vine astfel în sprijinul industriei de transport maritim cu o soluție sustenabilă, atât economic cât și din perspectiva protecției mediului. Potrivit IMO, prin limitarea la 0.5% a conținutului de sulf din combustibilul maritim folosit de nave, se poate obține o scădere de 77% a cantității anuale de emisii de sulf, ceea ce înseamnă 8.5 milioane de tone metrice de sulf pe an la nivel global. Acest lucru are un impact pozitiv pentru calitatea vieții în comunitățile orașelor portuare și de coastă.

Conform datelor Comisiei Europene, 90% din comerțul extern cu mărfuri al Uniunii Europene este maritim și peste 400 de milioane de pasageri tranzitează, anual, porturile europene.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *