VIDEO Alina ARDELEAN, Director Dezvoltare: Compania REPOM este implicată într-un proiect internațional, ce vizează transformarea regiunilor carbonifere. În consorțiul Coalition sunt 15 parteneri din Grecia, Bulgaria și România

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Minerit, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Alina ARDELEAN, Director Dezvoltare: Compania REPOM este implicată într-un proiect internațional, ce vizează transformarea regiunilor carbonifere. În consorțiul Coalition sunt 15 parteneri din Grecia, Bulgaria și România

Compania REPOM din Brașov este implicată într-un proiect de anvergură internațională, în calitate de partener, proiect ce vizează transformarea regiunilor carbonifere în economii înfloritoare, neutre din punct de vedere climatic. La începutul anului 2023, am semnat contractul de parteneriat internațional în consorțiul Coalition, alături de alți 15 parteneri din Grecia, Bulgaria și Romania. Toate cele 3 țări implicate în proiect au zone de exploatare minieră, iar obiectivul general al proiectului este de a defini prioritățile și planul de acțiune comun al regiunilor pentru a facilita procesul de tranziție justă, alături de mai multe părți interesate, a anunțat Alina Ardelean, Director Dezvoltare REPOM, la Conferința anuală InvesTenergy.

În cadrul proiectului, în prezent se derulează etapa în care se înființează hub-uri/centre de excelență, în care sunt aduși actori ai mediului academic, instituții publice, mediul privat, ong-uri, cum ar fi de exemplu: Consiliul Județean Mures, Universitatea Mureș, Centrul Oamenilor de Afaceri de la Mureș, parteneri internaționali,

Acționăm în vederea sprijinirii dezvoltării și testării de tehnologii, care după ce trec prin etape de cercetare/dezvoltare, au potențial de a ajunge la maturitate și de a fi scalate în diverse regiuni care sunt în proces de reconversie. Astăzi, avem în analiză 10 propuneri de proiecte din zona eficienței energetice pentru clădiri, stocare, smart energy communities. Din aceste 10 propuneri, vom selecta una pentu a merge mai departe pentru finanțare, a spus Alina Ardelean.

Ea a subliniat că prin toate aceste acțiuni se urmărește crearea de noi oportunități de afaceri, noi locuri de muncă, intregrarea absolvenților de univesități în companii de renume. „Pentru noi, ca și echipă Repom, această colaborare transfrontalieră ne determină să avem o viziune largă asupra potențialelor investiții pe care le putem atrage în zonă, parteneriate solide și pentru implementarea de noi tehnologii viabile și usor adapabile zonelor de tranziție”.

Întrebată de Moderatorul Panelului, Dl Ion Lungu, cu ce probleme se confruntă Repom în activitate, Alina Ardelean a preferat să spună că sunt mai degrabă anumite provocări, nu probleme.

Noi, echipa REPOM, având peste 12 ani de experiență în industria regenerabilelor, am trecut cu succes primul val de  investiții, perioadă în care cu toții am avut de învățat. Astăzi, avem în portofoliu 350 MW de administrat ( gestionat) în solar și vânt, ne-am consolidat poziția în piață astfel încât să putem veni în sprijinul investorilor, cu serviciile și know how-ul echipei, încurajând invesțiile în sectorul regenerabilor.

Avem azi capacitatea de a transpune apetitul investitorilor în proiecte de succes din punct de vedere tehnic, al randamentelor, chiar dacă  întâmpinăm provocări pe care toți la cunoaștem, fie că sunt de ordin legislativ, tehnnic, financiar. Și trebuie să recunoaștem provocările, problemele, nu sunt puține. Aș puncta totuși ca probleme avalanșa de schimbări legislative, noi reglementări care vin într-un timp foarte scurt și birocrația, a precizat Directorul de Dezvoltare al companiei Repom Brașov.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *