VIDEO Emil Calotă, Vicepreședinte ANRE: Eficiența energetică nu pare să fie luată în serios în România

Publicat pe Categorii Actual, Eficienta energetica
Prima Pagina Actual VIDEO Emil Calotă, Vicepreședinte ANRE: Eficiența energetică nu pare să fie luată în serios în România

Eficiența energetică nu pare să fie luată în serios în România și nici negocierea proiectelor strategice în avantajul consumatorilor români, a semnalat vicepreședintele ANRE Emil Calotă, cu ocazia Conferinței InvesTenergy.

Departamentul de eficiență energetică din ANRE a trimis autorităților europene raportul de țară pentru 2015 privind acest domeniu.  „Dacă ar fi să localizăm unde pierdem cel mai mult energie: locuințele de tip bloc și transporturile (am uitat că cel mai mare avantaj comparativ de care poate beneficia România este transportul fluvial și maritim). În plus, legislația și investițiile nu vizează un domeniu la care am putea excela: biomasa. Slabiciunea diplomației energetice și lobby-ul insuficient pe care îl facem la Comisia Europeana pentru finanțarea proiectelor de interes european sunt un alt minus al țării noastre. Proiectul BRUA a fost prezentat ca un succes, dar partea româneasca de finanțare va fi suportată tot de consumatorii români, în cadrul tarifului de transport a gazelor naturale”, a punctat Emil Calotă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “VIDEO Emil Calotă, Vicepreședinte ANRE: Eficiența energetică nu pare să fie luată în serios în România”

  1. dl. Calota de ce nu se mai acrediteaza instalatiile fotovoltaice de 3 kw ptr pers fizice ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.