Viitorul sună bine pentru consumatori: Pachet de servicii complexe, o singură factură. Furnizorii de utilităţi se reinventează

Publicat pe Categorii Business, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Info Info Consumatori Viitorul sună bine pentru consumatori: Pachet de servicii complexe, o singură factură. Furnizorii de utilităţi se reinventează

Ultima oră: Telefonie şi Internet de la E.ON România

 E.ON România intenţionează să atace şi alte pieţe, precum furnizarea de telefonie şi Internet. Anunţul a fost făcut de Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, într-o conferinţă de presă. „Acum avem în portofoliu, pe lângă energie electrică şi gaze, furnizarea de servicii de asigurare, însă ne gândim şi la alte produse pentru clienţi. Ne gândim la multe direcţii, de exemplu la modalităţi de încălzire, telefonie, Internet. Veţi vedea multe produse venind de la noi”, a precizat Hajdinjak, citat de Agerpres. E.ON a intrat pe piaţa din România în 2005, când a achiziţionat filiala de distribuţie şi furnizare a gazelor Distrigaz Nord şi filiala de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica Moldova. Compania are peste 2,8 milioane de client. 

Preşedinte ANRE: Consumatorul ar putea beneficia de un pachet de 12 servicii înmănuncheate, moment în care unul dintre servicii ar putea fi gratuit

Ce vrea consumatorul? Răspunsul la întrebare este cât se poate de simplu: facturi mai mici la utilităţi, confort şi siguranţă în relaţia cu furnizorul. Categoric nu ar spune NU unui pachet de servicii complexe: energie, gaze, telefonie, internet, asigurari etc, care să îl scape de grija mai multor facturi şi să îl coste şi mai puţin în final

factura_curent_81290400

Se anunţă schimbări radicale în viitor pe piaţa energiei. Furnizorii se reinventează, atenţia acestora fiind focalizată, în principal, pe consumator. Viitorul presupune sporirea confortului pentru client, iar acest lucru s-ar putea traduce inclusiv printr-o singură factură pentru toate utilităţile, dar şi alte servicii, şi un singur furnizor. Preşedintele  Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților a afirmat recent că: „Societățile nu trebuie să se concentreze doar pe furnizare, ci pe un pachet mai complex. Să intre în mentalitatea consumatorului, care vrea un minim de confort în relația cu furnizorul, să-i dea cineva garanția că-i reduce prețul facturii”.

În contextul liberalizării pieţei gazelor, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, Niculae Havrileţ, apreciază că furnizorii tradiţionali vor avea de luptat pentru a face faţă concurenţei, aceştia trebuie să vină cu oferte de preţ mai mici. Prezent la o conferinţă de specialitate, el a exemplificat cazul RCS&RDS, care “a pătruns foarte bine pe piaţa energiei, cu oferte de preţ atractive”. Cel mai mare funizor de cablu şi de sevicii de internet fix din România – RCS&RDS şi-a prezentat oferta de energie electrică pentru clienţii casnici, preţurile fiind cu peste 25% mai mici decât cele reglementate, plătite în prezent de populaţie.

Viitorul sună bine pentru consumatori: companiile îşi fac planuri să promoveze serviciile cuplate. Vor oferi servicii la pachet pentru energie, gaze, internet, telefonie, asigurări etc. Consumatorul ar putea beneficia de un pachet de 12  servicii înmănuncheate, moment în care unul dintre servicii ar putea fi gratuit, anticipează şeful ANRE.

Deja, companiile de telefonie atacă piaţa energiei, de urmărit acţiunile RCS&RDS, Telekom. La rândul lor, furnizorii prezenţi pe piaţa energiei se reinventează, îşi diversifică serviciile, se repoziţionează faţă de clienţi prin servicii dedicate, asociate vânzării de energie, ajutându-i astfel să facă economie la factură.

O altă strategie a furnizorilor alternativi urmărește implicarea consumatorului în sistemul de producție. Consumatorii casnici vor fi susţinuţi să îşi instaleze panouri fotovoltaice și să devină astfel producători. Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, susține că aceasta este o nouă abordare, iar consumatorul poate deveni actor în sistemul energetic.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *