Votul acționarilor: Zachia și Mihalache completează echipa Consiliului de Supraveghere Transelectrica

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Votul acționarilor: Zachia și Mihalache completează echipa Consiliului de Supraveghere Transelectrica

Fostul director general al Hidroelectrica, Dragoș Corneliu Zachia Zlatca și Costin Mihalache – secretar de stat Secretariatul General al Guvernului, administrator neexecutiv provizoriu la Transelectrica, sunt noii membri ai Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Ambii au primit circa 60% din totalul numărului de voturi exprimate ieri la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Zachia Zlatca și Mihalache au mandate până în luna mai 2017.

transelectrica

Pentru cele două poziții cheie la conducerea uneia dintre cele mai importante companii energetice s-au luptat 7 candidați, nume cunoscute în sectorul energetic. Alături de cei doi câștigători, pe lista transmisă de Ministerul Economiei au mai fost: Günther Schubert – fost CEO E.ON Energie și E.ON Bulgaria, Ovidiu Demetrescu – Director General HidroTarnița, Dumitru Remus Vulpescu – fost șef OPSPI, fost administrator special Hidroelectrica, George Cristodorescu – președinte Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica, fost director general adjunct E.ON România. Candidatul propus de SIF Moldova a fost Alexandru Ionescu , manager la Transenergo, cu 10 ani de experiență la Dispeceratul Energetic Național și Transelectrica.

Cei doi membri votați de acționari se alătură echipei actuale a Consiliului de Supraveghere, din care fac parte: Carmen Georgeta Neagu – Președinte, Ovidiu Petrisor Artopolescu , Radu Bugică , Radu Ștefan Cernov, Daniel – Cristian Pîrvulescu – membri.

Demers fără succes pentru indemnizații și bonusuri

După scandalul bonusurilor șefilor de la Transelectrica din primavara acestui an, care a făcut și subiectul unor dezbateri aprinse în Parlament, reprezentanții Ministerului Economiei au decis limitarea remunerațiilor ca urmare a neatingerii țintelor de performanță. După câteva luni de conformare la regulile impuse de acționarul majoritar, membrii Consiliului de Supraveghere au propus spre aprobarea AGA din 9 noiembrie modificări la propriile contractele de mandat referitoare la indemnizații, remunerații, bonusuri. Aceștia și-au cerut astfel dreptul cuvenit la indemnizația fixă lunară și la o componentă variabilă, precum și la un bonus de performanță.

Acționarii însă au votat “împotrivă”, neaprobând modificările/completările la modelul de act adițional la contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere, aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 3 din data de 29 aprilie 2015.

Propunerea membrilor Consiliului de Supraveghere era acordarea unei indemnizații fixe lunare de 4.000 lei brut/lună pentru președintele Consiliului și de 3.900 lei brut/lună pentru membri. Suplimentar indemnizației fixe, membrii Consiliului de Supraveghere au cerut să aibă dreptul la o componentă anuală variabilă a remunerației pentru îndeplinirea cumulativă a indicatorilor de performanță “Timpul mediu de întrerupere”, “EBITDA” și “Total investiții” asumați în Planul de administrare, în cuantum de maxim 12 indemnizații fixe pentru fiecare an de mandat. Mai mult, s-a propus și un bonus de performanță în funcție de rentabilitatea acțiunilor Transelectrica pentru acționarii societății.


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *