WATTO, în curând în România. Prima rețea regională de stații de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice, inclusiv camioane și autobuze electrice. Daniel Pintilie, CEO Watto Stations: Promitem să revoluționăm ideea de mobilitate

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Info Consumatori, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential WATTO, în curând în România. Prima rețea regională de stații de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice, inclusiv camioane și autobuze electrice. Daniel Pintilie, CEO Watto Stations: Promitem să revoluționăm ideea de mobilitate

Compania românească Watto Stations va construi stații în afara localităților, pe suprafețe mari, de câteva mii de metri pătrați, alimentate parțial cu energie regenerabilă, ce vor fi integrate într-un ecosistem inteligent. Tehnologia folosită va permite încărcări rapide și ultra-rapide, consecutiv cu reducerea timpului de așteptare la 10-12 minute, pentru 80% din baterie

În România se va construi prima rețea regională de stații de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice din Sud-Estul Europei – rețeaua Watto, ce va permite alimentarea  maşinilor electrice individuale, a vehiculelor de mari dimensiuni: camionete, camioane, autobuze electrice,cât și autovehiculelor autonome.

„Soluțiile de încărcare WATTO vor permite alimentarea facilǎ a autovehiculelor autonome şi vor integra servicii moderne şi uşor de folosit într-un ecosistem inteligent, orientat către nevoile şi experiența utilizatorului. Promitem să revoluționăm ideea de mobilitate”, ne-a declarat Daniel Pintilie, Fondator&CEO companiei românești Watto Stations (www.watto.eu).

El ne-a prezentat, pe scurt, curajoasa inițiativă și planurile de viitor ale companiei.

„Ne-am propus să revoluționăm transportul rutier și ideea de mobilitate. Industria transporturilor este responsabilă de 27% din totalul emisiilor de carbon din Uniunea Europeană. Reducerea poluării, a dependenței de combustibilii fosibili și adoptarea mobilității electrice sunt provocări reale dar și condiții esențiale pentru un viitor sustenabil. Mobilitatea electrică este deja o soluție validată și un prim pas în acest sens. La nivel mondial, electrificarea transportului e în plină dezvoltare. În Europa, deși s-au făcut pași importanți, lipsa unei infrastructuri regionale care să permită călălatoria cu o mașină electrică pe distanțe lungi, descurajează posibilii cumpărători și astfel, îngreunează adoptarea în masă a mobilității electrice. Dezvoltarea unei astfel de infrastructuri devine strategică pentru viitor și pentru eficientizarea industriei transportului, în special”.

WATTO promovează o abordare curajoasă, inovatoare și unică în Europa. Fațǎ de soluțiile existente, stațiile WATTO sunt gândite încă de la început pentru a permite alimentarea atât a maşinilor electrice individuale dar si a viitoarelor vehicule comerciale de mari dimensiuni (camionete, camioane sau autobuze electrice) cât și a mult-așteptatelor autovehicule autonome.

„Vom construi mai ales în afara localităților, pe suprafețe mari, de câteva mii de metri pătrați. Tehnologia folosită va permite încărcări rapide și ultra-rapide, consecutiv cu reducerea timpului de așteptare la 10-12 minute, pentru 80% din baterie”, ne spune Daniel Pintilie.

Locațiile vor fi alimentate parțial cu energie regenerabilă și vor fi integrate într-un ecosistem inteligent. Zone ultra-tehnologizate, cafenele moderne și spații de relaxare pentru adulți și copii vor completa experiența premium a utilizatorilor.

Watto Stations va dezvolta câteva zeci de locații în România, pe principalele coridoare rutiere

Într-o primă etapă, Watto Stations va dezvolta câteva zeci de locații în România, pe principalele coridoare rutiere. Ulterior, planul este acoperirea unor zone strategice din Sud-Estul Europei.

Daniel Pintilie, despre cum se văd lucrurile la Watto Stations: „Mobilitatea electrică nu este o opțiune scumpă și îndepărtată, ci o realitate sustenabilă, o alternativă mult mai curată, mai practică și mult mai ieftină pe termen lung față de transportul convențional. Vom conecta oamenii prin electricitate, vom conecta lumea la viitor ! Ne dorim o soluție simplă, modernă și intuitivă”.

Watto este finanțat de Early Game Ventures (www.earlygame.vc), un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital). În perioada următoare sunt așteptate câteva parteneriate strategice și alte noi runde de investiții, precizează Pintilie.

Fondul EGV a lansat recent un program de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie. Anual, acesta își propune sǎ selecteze 5 sau 6 startup-uri românești din domeniu, cu investiții de pânǎ la 200.000 euro pentru un pachet de 7-10% din acțiuni. Fondul este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“ WATTO construieşte ceea ce noi numim – Infrastructurǎ pentru inovație. Conceptul lor dovedeşte viziune şi curaj; merge dincolo de aceastǎ perioadǎ de tranziție dominatǎ de maşinile hybrid şi de punctele de încǎrcare din benzinǎrii. Poziționarea WATTO este una clarǎ, diferitǎ şi unicǎ, avantajul competitiv este evident, beneficiul pentru client este imediat şi usor de comunicat. Iar miza lor este una strategicǎ: de a construi un viitor electric şi sustenabil”, a declarat recent Cristian Munteanu, Partner al Early Game Ventures.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *