11 companii amendate pentru înțelegeri pe piața repartitoarelor de căldură

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic 11 companii amendate pentru înțelegeri pe piața repartitoarelor de căldură

Consiliul Concurenței a sancționat 11 companii cu amenzi în valoare totală de peste 3,673 milioane lei (aproximativ 798.626 euro) pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața exploatării repartitoarelor de costuri pentru încălzire, se precizează într-un comunicat al autorității.

Consiliul Concurenței a constatat că trei companii (ista România, Techem Energy Services și Elsaco Brunata) s-au înțeles să își împartă piața, respectiv localitățile în care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire, și au fixat tarifele aferente acestor servicii. La înțelegerea de împărțire a pieței naționale a serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire a participat, pentru o perioadă limitată, de aproape un an, și compania Elsaco Electronic. În acest fel, consumatorilor li s-a restrâns posibilitatea de a alege furnizorul, plătind, în același timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii.

În cadrul  investigației, Consiliul Concurenței a constatat existența unei înțelegeri, pentru fixarea tarifului aferent serviciului de exploatare a repartitoarelor, între companiile Elsaco Brunata și Techem Energy Services, pe de-o parte, și șapte parteneri ai acestora, pe de altă parte (Heat Energy Services, Cagero Instal, Laguna Serv, Ovila Com, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, Regia Autonomă de Gospodărire Comunală și Locativă Pașcani și Electroval Sound). Elsaco Brunata și Techem Energy Services au pus la dispoziția celor șapte parteneri software-ul de calcul al costului pentru încălzire și au stabilit, totodată, tariful pentru serviciul de citire și repartizare a costurilor pe care urmau să îl plătească consumatorii. Stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurenței prin preț și creșterea tarifelor practicate în raport cu clienții finali.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *