120 de ani de lumină cu SDEE Muntenia Sud. Corina Popescu, Director General: “Ne dorim ca Electrica să devină o companie care să aibă un cuvânt de spus în Europa”

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica 120 de ani de lumină cu SDEE Muntenia Sud. Corina Popescu, Director General: “Ne dorim ca Electrica să devină o companie care să aibă un cuvânt de spus în Europa”

“Ne dorim ca Electrica să devină o companie care să aibă un cuvânt de spus în Europa”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica, la ceas aniversar. Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, companie din grupul Electrica, a sărbătorit astăzi 120 ani de istorie şi tradiţie.

Prezentă la evenimentul desfășurat la Ploiești, Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a precizat: “Sărbătorim, la Ploiești, 120 ani de lumină. La ceasul Marii Uniri, societatea avea 20 de ani”. Să nu fiți egoiști, să formați noi generații de ingineri pentru încă 100 de ani, s-a adresat aceasta specialiștilor companiei, cu precizarea la final de discurs: Tinerii să nu aibă pretenții la început, ci să învețe!

Iar directorilor companiei le-a recomandat ca investițiile să le facă întotdeauna cu gândul la efectele schimbărilor climatice.

La rândul său, Ministrul Energiei, Anton Anton, a vorbit despre importanța investițiilor constante în domeniul energiei. “Strategia energetică are elemente fundamentale: investițiile, o piață stabilă de energie, este construită în jurul consumatorului. Am mai pus ceva important în strategie: pregătirea personalului. Când companiile au venit cu bugetele la aprobat, am cerut să include învățământul dual, să investească în tineri, viitorii specialiști în domeniul energetic”, a afirmat Anton Anton, adăugând că nu se poate energie fără mediu și că orice decizie în energie trebuie discutată  cu partenerii de la Ministerul Mediului.

Evenimentul aniversar a reunit reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale care au abordat teme relevante din domeniul energetic şi de interes pentru comunităţile locale: investiţiile în infrastructura energetică, dezvoltarea economică în regiune, dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri, servicii de calitate pentru consumatorii finali.

Povestea SDEE Muntenia

Conform datelor, în luna iulie 1898 este înregistrat actul de constituire a “Societăţii Române pentru Întreprinderi Electrice şi Industriale”, precursoarea companiei Electrica şi a actualei SDEE Muntenia Nord. Documentul a fost promulgat de către Regele Carol I al României și încă mai poate fi găsit la Arhivele Statului. “Societatea Română pentru Intreprinderi Electrice şi Industriale” a funcționat sub această titulatură până la data de 11 mai 1902, când s-a transformat în Electrica.

SDEE Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuție a energiei electrice care deservește zona de Nord a Munteniei. Compania își desfășoară activitatea în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și Dâmbovița, având o arie de operare de aproximativ 29.000 kilometri pătrați. Cu o tradiție de 120 de ani, SDEE Muntenia Nord oferă servicii pentru aproximativ 1.3 milioane de consumatori, prin intermediul unei rețele de distribuție cu o lungime de peste 73.000 kilometri și a unei echipe de peste 2.260 de angajați.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *