150 de elevi și studenți au învățat să scrie și modifice propuneri legilsative

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic 150 de elevi și studenți au învățat să scrie și modifice propuneri legilsative

Camera Deputaților, în parteneriat cu Societatea Studenților Universității București și Societatea Europeană pentru Justiție, a organizat în perioada 18 – 20 noiembrie o simulare a procesului decizional în cadrul Parlamentului României (simPRO). Ajuns la a patra ediție, proiectul implică aproximativ 150 de elevi și studenți din toată țara și beneficiază de sprijinul Universității din București.

Tinerii au fost împărțiți pe grupuri parlamentare și în cinci comisii de specialitate în cadrul cărora sau fost discutate și modificate propunerile legislative selectate. Participanții au învățat cum să scrie și să modifice un proiect legislativ, ca răspuns la problemele unei comunități, și cum să pună în practică rigorile legislative, se menționează într-un comunicat transmis de Camera Deputaților.

Proiectul își propune să ofere tinerilor posibilitatea înțelegerii importanței, rolului și funcțiilor Parlamentului României în cadrul celorlalte instituții democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare și oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă, în mod real, activitatea legislativă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.