33 de tineri electricieni și instalatori în pregătire, ingineri și specialiști IT au fost angajați în companiile E.ON, în 2022

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic 33 de tineri electricieni și instalatori în pregătire, ingineri și specialiști IT au fost angajați în companiile E.ON, în 2022
  • Peste 200 de elevi sunt beneficiarii parteneriatelor încheiate anul trecut de E.ON cu instituțiile de învățământ dual și profesional

E.ON susține tinerii prin oportunități de angajare și programe de dezvoltare profesională și personală. Un număr de 33 de tineri electricieni și instalatori în pregătire, ingineri și specialiști IT au fost angajați în cadrul companiilor operaționale E.ON prin programe de dezvoltare profesională. Anul acesta vor fi angajați încă 19 tineri prin programul START, potrivit Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2022 al E.ON.

Prin programul GraduatE.ON, dedicat absolvenților de învățământ universitar și post-universitar, 40 de tineri ingineri au fost angajați în cadrul companiilor operaționale E.ON, din 2006 până în prezent. Alți 69 de ingineri stagiari și 100 de electricieni în pregătire s-au alăturat E.ON prin intermediul unui alt program, START, devenit funcțional din 2016 și care se adresează atât absolvenților de facultate cât și celor de școli profesionale și licee tehnologice.

Timp de doi ani absolvenții se pregătesc să preia o poziție în companie trecând prin patru departamente, diferite ca sarcini și activități curente. Colegii cu experiență devin mentorii acestora și totodată ghizi, susținându-i în formarea lor practică. 9% dintre inginerii stagiari coordonează acum echipe și 38% dintre electricienii în pregătire sunt implicați în asigurarea continuității distribuției de energie electrică, se prezintă în documentul companiei.

De asemenea, în anul școlar 2021-2022, peste 200 de elevi au fost beneficiari ai parteneriatelor încheiate de companie cu instituțiile de învățământ dual și profesional.

Cu un număr de peste 6.850 de angajați la sfârșitul anului 2022, Grupul E.ON se află între primii cei mai mari angajatori din România. Anul trecut, compania a făcut peste 500 de noi angajări.

Mai multe informați despre proiectele și rezultatele Grupului E.ON România găsiți în Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2022 aici

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România și E.ON Asist Complet desfășoară activități de distribuție, de furnizare energie și soluții energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *