Audieri parlamentare pentru șefia ANRE, runda 2: s-au înscris 7 candidați

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Audieri parlamentare pentru șefia ANRE, runda 2: s-au înscris 7 candidați

Candidații pentru 3 posturi cheie la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE mai au la dispoziție o săptămână să își depună dosarele la Comisia pentru Industrii și Servicii din  Camera Deputaților. Până acum, s-au înscris 7 persoane, și anume: Radu Ioan Puşcariu – director adjunct comercial al Electrica Furnizare, filiala Transilvania Sud Braşov; Dumitru Chisaliţă – administrator Romgaz, expert în Petrol și Gaze; Tudor Șerban – Director UGM Energy Trading, fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei; Mihai Adrian Albulescu – fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei; Roman Florin Claudiu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba (candidat propus de PNL); Victorel Florin Rădoi – director ANRE și Silvia Vlăsceanu – Director General al Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE). Tudor Șerban și Silvia Vlăsceanu nu au candidat în prima rundă.

anre_67371600

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa comună din data de 14 decembrie 2015, reluarea procedurilor parlamentare pentru ocuparea celor trei posturi vacante de membri din cadrul Comitetului de reglementare al ANRE, din care unul de Vicepreședinte, după eșecul primei runde. Practic, Comisiile de specialitate nu au prezentat, în termenul legal de 10 zile după audieri, Raportul  de evaluare a celor 16 candidați, cu nominalizarea funcţiilor.

Noile candidaturi vor fi depuse până la data de 1 februarie 2016, Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor împreună cu Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului urmând să audieze candidaţii până în data de 20 februarie 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *