CE Oltenia, amendată pentru operarea grupurilor 1 și 7 de la Termocentrala Turceni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia, amendată pentru operarea grupurilor 1 și 7 de la Termocentrala Turceni

Garda Națională de Mediu – GNM a amendat Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu suma de 60.000 de lei pentru operarea blocurilor energetice 1 şi 7 de la Termocentrala Turceni, judeţul Gorj, fără respectarea prevederilor legale privind emisiile industriale.

CEoltenia

‘Urmare a sesizării Fundaţiei Greenpeace CEE România (…) având ca obiect funcţionarea blocului energetic nr. 7 al Centralei Termoelectrice Turceni, jud. Gorj, fără a mai deţine Autorizaţiei Integrată de mediu, în perioada 19 – 29.01.2016 a fost efectuată o acţiune de inspecţie şi control de către o echipă de control din cadrul GNM – CG (Comisariatul General, n.r.) Bucureşti şi S.C.J. Gorj. În urma verificării efectuate, echipa de control constată că operatorul economic a permis operarea blocurilor energetice nr. 7 şi nr. 1, în scopul producerii de energie electrică (…) fără a respecta în mod obligatoriu prevederile Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. (4), alin. (1), conform căruia ‘Este interzisă operarea fără autorizaţie integrată de mediu/autorizaţie de mediu a oricărei instalaţii sau instalaţii de ardere, instalaţii de incinerare a deşeurilor sau instalaţii de co-incinerare”, se notează în informarea GNM, transmisă la solicitarea Agerpres.

La începutul lunii ianuarie, organizaţiile de mediu Greenpeace şi Bankwatch au constatat funcţionarea grupului energetic 7 al Termocentralei Turceni, în ciuda faptului că acesta îşi epuizase perioada de funcţionare la începutul anului 2014.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.