Strategia Energetică: Consultări cu reprezentanții societății civile

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Strategia Energetică: Consultări cu reprezentanții societății civile
  • Urmează consultările cu institutele de cercetare și corpul diplomatic

La cea de-a doua întâlnire de la Ministerul Energiei, dedicată procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, organizată astăzi – 3 februarie, au participat 21 de reprezentanți ai societății civile.

IMG_5536

Foto: sursa Ministerul Energiei

“Ne dorim să venim cu un document nu doar actual, ci să fie și unul viu, să nu fie doar adresat doar specialiștilor din energie, dar și lor, prin anexele tehnice pe care le facem, și care, de asemenea, să aibă un mecanism instrinsec, de revizuire atât pe partea de politici de scenarii, cât și pe partea de date, așa cum practică și strategiile altor state din UE”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei.

În cadrul discuțiilor pe marginea prezentării planului de lucru privind elaborarea noii strategii, reprezentantul Greenpeace, Ionuț Cepraga, a propus dezvoltarea unui scenariu mai ambițios pe partea de mediu și prevenirea schimbărilor climatice.

Dintre organizațiile participante, enumerăm: Societatea Academică Română, Centrul de Biotehnologii Microbiene – BIOTEHNGEN, EFdeN, Institutul de Politici Publice, Europlus – Centrul de Expertiză Europeană,Societatea Inginerilor Energeticieni din România,Funky Citizens, Asociația CEDD – Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă,Greenpeace, Bankwatch România, Romania Energy Center (ROEC),Asociația WWF – Programul Dunăre-Carpați România, Societatea Română Geoexchange, Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România.

Prima întâlnire informativă pe tema procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale a avut loc pe 27 ianuarie 2016 și a fost dedicată asociațiilor producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor și furnizorilor de energie, precum și asociațiilor consumatorilor.

Ministerul Energiei își dorește ca pe întreaga durată a elaborării Strategiei să se desfășoare întâlniri cu caracter informativ și consultativ cu toate părțile interesate. Calendarul consultărilor va continua cu întâlnirea dedicată mediului academic și institutelor de cercetare, pe 10 februarie, și cu întâlnirea dedicată corpului diplomatic, pe 17 februarie, se precizează într-o informare publicată pe site-ul Ministerului Energiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *