A treia oară să fie cu noroc. Hidroelectrica reia procedurile pentru retehnologizarea AHE Vidraru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic A treia oară să fie cu noroc. Hidroelectrica reia procedurile pentru retehnologizarea AHE Vidraru

Hidroelectrica reia, pentru a treia oară, procedurile pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice (AHE) Vidraru, proiectul estimat la 82,15 milioane de euro, scrie Agerpres.

Contractul va fi atribuit prin negociere competitiva. Durata contractului este de 56 de luni. Preţul contează în proporţie de 60%, iar banda de putere garantată a turbinei, în regim de funcţionare de lungă durată, la căderea netă 280 metri, are o pondere de 22,5%. Sunt luate apoi în calcul randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maximă garantată la cupla turbinei (6%) şi randamentul garantat al generatorului (1,5%), potrivit informatiilor furnizate de companie Agerpres.

Contractul este de tip „la cheie” şi implică în principal derularea de lucrări de montaj pentru întreg ansamblul de echipamente mecanice, hidromecanice, electrice din centrala hidroelectrica, baraj, nod de presiune şi integrarea instalaţiilor deja modernizate (Staţia de 220 kV, AMC şi Grupul electrogen de 125 KVA de la Baraj Vidraru).

Citeste mai mult pe https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/05/02/hidroelectrica-reia-procedurile-pentru-retehnologizarea-ahe-vidraru-proiect-estimat-la-82-15-milioane-de-euro–300521


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *