ABB a finalizat vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi. Întreprinderea Hitachi ABB Power Grids demarează operațiunile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic ABB a finalizat vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi. Întreprinderea Hitachi ABB Power Grids demarează operațiunile

ABB anunță că a finalizat vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi. ABB a atins astăzi o etapă semnificativă în transformarea companiei către o companie globală descentralizată de tehnologie, odată cu finalizarea vânzării a 80,1 la sută din business-ul său de Rețele Energetice (Power Grids) către Hitachi, așa cum era planificat, se precizează într-un comunicat al companiei.

„Anunțul de astăzi marchează un moment important în istoria ABB. De la anunțarea intenției noastre de a vinde Power Grids către Hitachi, ABB a înregistrat progrese semnificative devenind o organizație mai orientată către client și mai simplificată. Considerăm că Hitachi este cel mai bun proprietar pentru Power Grids și în următoarea sa etapă de dezvoltare, construind mai departe pe temelia solidă realizată sub proprietatea anterioară a ABB”, a declarat Peter Voser, președintele Consiliului de Administrație al ABB.

Compania rămâne angajată să utilizeze venituri nete din tranzacție pentru un program de răscumpărare de acțiuni. În concordanță cu programul de optimizare a structurii capitalului, ABB intenționează să returneze acționarilor venituri nete de 7,6–7,8 miliarde USD de la vânzarea Power Grids.

Potrivit comunicatului, într-o primă fază se va lansa un program de răscumpărare de acțiuni de 10 la sută din capitalul social emis al companiei la scurt timp după lansarea rezultatelor financiare ale celui de-al doilea trimestru 2020. Aceasta reprezintă aproximativ 180 de milioane de acțiuni, neluând în calcul acțiunile de trezorerie. Programul de răscumpărare de acțiuni va fi executat pe o a doua linie de tranzacționare pe SIX Swiss Exchange și este planificat să funcționeze până la Adunarea Generală Anuală (AGA) a companiei din 25 martie 2021. La AGA, ABB intenționează să solicite aprobarea acționarilor pentru anularea acțiunilor achiziționate prin acest program și să anunțe detalii suplimentare privind programul său de optimizare a structurii de capital, aflat în desfășurare. ABB își propune să își mențină ratingul de credit „ A”.

„Odată cu vânzarea, ABB este bine poziționată pentru viitor, cu un focus puternic pe clienții industriali. Bazându-ne pe leadershipul tehnologic și pasiunea pentru inovare, ne vom concentra acum pe crearea unei valori superioare pentru clienții, angajații și acționarii noștri. Vom realiza acest lucru dezvoltând modelul nostru de afaceri descentralizat, consolidându-ne cultura de management al performanței printr-un un management activ al portofoliului ” a declarat Björn Rosengren, CEO ABB.

ABB este un partener pe termen lung al Hitachi și va păstra inițial o participație de 19,9 la sută din capitalurile proprii în cadrul societății comune care va opera ca Hitachi ABB Power Grids și care va avea sediul în Elveția. Întreprinderea comună este lider global în domeniul sistemelor energetice, cu venituri anuale de aproximativ 10 miliarde USD și aproximativ 36.000 de angajați, deservind clienți din peste 90 de țări.

Condițiile tranzacției cu Hitachi rămân cele anunțate la 17 decembrie 2018, cu o valoare a întreprinderii de 11 miliarde USD pentru 100% din afacere. ABB are o opțiune predefinită de a ieși din acțiunile păstrate de 19,9 la sută la trei ani după închidere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *