ABB achiziţionează GE Industrial Solutions cu 2,6 miliarde dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic ABB achiziţionează GE Industrial Solutions cu 2,6 miliarde dolari

ABB a anunțat achiziția GE Industrial Solutions, business-ul global pentru soluții de electrificare a GE. Cu aproximativ 13,500 de angajați în întreaga lume și relații aprofundate cu clienții în peste 100 de țări, GE Industrial Solutions a înregistrat venituri de aproximativ 2,7 miliarde USD.

ABB va achiziționa GE Industrial Solutions pentru 2,6 miliarde dolari; tranzacția va fi în creştere din punct de vedere operațional în primul an. ABB se așteaptă să realizeze sinergii de costuri anuale de aproximativ 200 milioane USD în anul cinci, ceea ce va fi esențial pentru recuperarea nivelului echivalent de productivitate şi eficienţă in GE Industrial Solutions. „Cu GE Industrial Solutions, ne întărim poziția numărul 2 în domeniul electrificării la nivel global și ne extindem accesul spre piața atrăgătoare din America de Nord”, a declarat CEO al ABB, Ulrich Spiesshofer. „Combinată cu relația de furnizare strategică pe termen lung cu GE, această tranzacție creează o valoare semnificativă pentru acționarii noștri”.

El a adăugat: „Împreună cu echipa GE Industrial Solutions, vom executa planurile noastre bine stabilite, într- mod disciplinat, pentru a aduce această afacere, în cadrul familiei ABB globale, înapoi la performanțele de la egal la egal. Cu acest pas următor de gestionare a portofoliului activ, continuăm să schimbăm centrul de greutate al ABB, în concordanță cu strategia noastră de Nivel Următor, prin consolidarea competitivității, în special pe piața nord-americană și prin reducerea riscului.”

„Această combinație reunește două afaceri globale cu o gamă largă de active pentru protecţie electrică și distribuție”, a declarat John Flannery, CEO al GE. „ABB apreciază oamenii noștri, expertiza domeniului și capacitatea noastră de a opera în segmentele unde avem profunzime și experiență. GE va beneficia de asemenea, printr-o relație strategică extinsă de aprovizionare cu ABB, deoarece cele două companii lucrează împreună. ”

GE Industrial Solutions va fi integrată în divizia de Produse Electrice şi Energetice (EP) a ABB, rezultând un portofoliu global unic și o ofertă foarte cuprinzătoare pentru clienții nord-americani și pentru cei globali. Aceştia vor beneficia de tehnologiile inovatoare ale ABB și de oferta digitală ABB AbilityTM, cuplată cu soluțiile complementare și accesul pe piață ale GE Industrial Solutions. Achiziţia include şi dreptul pe termen lung de a utiliza marca GE. ABB va păstra echipa de management a GE Industrial Solutions și va construi pe forţa de vânzări experimentată a acesteia.

Se așteaptă ca tranzacția să se închidă în semestrul I al anului 2018, sub rezerva autorizațiilor obișnuite de reglementare. Credit Suisse și Dyal Co. au acționat în calitate de consilieri financiari pentru ABB, iar Davis Polk & Wardwell a oferit consultanța juridică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.