Accelerarea transformărilor de mediu, sociale și de bună guvernare pentru societate și mediul de afaceri în România

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Accelerarea transformărilor de mediu, sociale și de bună guvernare pentru societate și mediul de afaceri în România

Global Shapers Bucharest Hub, o inițiativă a Forumului Economic Mondial, a găzduit, sub patronajul Ambasadei Elveției în România, un eveniment marca “Shaping Conversations”, intitulat „Accelerarea transformării ESG pentru întreprinderi și societate”. Evenimentul, care a avut loc pe 28 martie 2023, în colaborare cu Swiss Sponsors’ Fund (SSF), Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R) și One United Properties, a avut ca scop discutarea stadiului actual al conștientizării și adoptării ESG, precum și a provocărilor și oportunităților cu care se confruntă companiile atunci când integrează ESG în strategiile și operațiunile lor.

Excelența Sa, DI. Arthur MATTLI, Ambasadorul Elveției în România, a deschis evenimentul cu un discurs de bun venit în care a subliniat importanța raportării de sustenabilitate pentru a asigura condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi, ceea ce va asigura tranziția către un sistem economic sustenabil.

Panelul a fost moderat de Moderator: Roxana Cojocaru, Chief Strategy Officer, Social Innovation Solutions și a inclus membri notabili precum Alexandra Bocșe, Secretar de Stat pentru Climă și Sustenabilitate, Administrația Prezidențială; Adrian Codirlașu, Vicepreședinte, CFA România; Zuzanna Kurek, Fondator, Cornerstone Communications & ESG Expert; Csibi Magor, Partener și Head of Leadership Practice, TREND Consulting; și Mihai Toader-Pasti, Fondator, towards 0 & IntreVecini, care și-au împărtășit opiniile și experiențele pe această temă.

În timpul discuției, Alexandra Bocse a subliniat necesitatea unei participări largi la punerea în aplicare a politicilor climatice, afirmând că întreprinderile trebuie să colecteze și să analizeze datele prin digitalizare pentru a măsura și evalua progresul lor în direcția sustenabilității. Adrian Codirlasu a subliniat importanța transparenței practicilor ESG ale companiilor și riscurile de greenwashing. Zuzana Kurek a subliniat că sustenabilitatea nu este un cost, ci o investiție în păstrarea clienților și acționarilor și în relația cu guvernul. Csibi Magor a evidențiat faptul că generația Z este în frunte, cerând o muncă semnificativă, cu un scop și o sustenabilitate reală, în timp ce Mihai Toader-Pasti a subliniat importanța satisfacerii nevoilor actuale fără a compromite resursele generațiilor viitoare.

Participanții au fost de acord în mod colectiv că tendința de creștere a interesului pentru politicile ESG este evidentă în diverse sectoare, inclusiv în sectorul imobiliar, IT și în industria financiară. Aceștia au recunoscut, de asemenea, necesitatea unei educații privind durabilitatea și ESG la nivel preuniversitar și universitar.

În concluzie, evenimentul a pus în lumină importanța politicilor ESG în sectorul de afaceri și în societate, subliniind necesitatea unui efort colectiv pentru a obține un viitor durabil pentru toată lumea. A fost o conversație puternică, cu idei care îndeamnă la reflecție din partea unor experți renumiți în domeniu.

Despre Global Shapers Bucharest Hub

Global Shapers este o inițiativă a Forumului Economic Mondial. În prezent, rețeaua cuprinde 377 de hub-uri urbane din 157 de țări și este prezentă la București din 2013, având 25 de membri, tineri profesioniști cu o varietate de expertiză, fie că este vorba de afaceri, politici publice, sport, ONG-uri, educație sau media, care lucrează împreună pentru a crea impact

Printre proiectele în care Global Shapers Bucharest Hub este partener sau co-organizator, alături de alte organizații, se numără: Social Impact Award, Innovations for Tomorrow, Future Makers Competition, Shaping Conversations, Football. Girls. Flowers. Tablets.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *