ACCER a aderat la Federația Internațională a Consumatorilor Industriali de Energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ACCER a aderat la Federația Internațională a Consumatorilor Industriali de Energie

Asociația Companiilor Consumatoare de Energie din România (ACCER) a aderat la Federația Internațională a Consumatorilor Industriali de Energie (IFIEC Europe), conștientizând importanța abordării regionale și a înțelegerii profunde a implicațiilor acțiunilor la nivel european.

Prin aderarea la IFIEC Europe, ACCER se alătură asociațiilor omoloage din Norvegia, Finlanda, Marea Britanie, Țările de Jos, Belgia, Germania, Portugalia, Franța, Cehia, Ungaria, Italia, Bulgaria și Grecia.

IFIEC Europe reprezintă interesele consumatorilor industriali de energie din Europa, pentru care energia este o componentă semnificativă a costurilor de producție și cheia pentru competitivitatea în activitățile lor atât în Europa, cât și în întreaga lume. Federația a fost fondată pe convingerea că furnizarea de energie competitivă, utilizarea responsabilă a energiei și flexibilitatea abordării consumatorilor sunt regulile de bază necesare pentru o activitate industrială competitivă și durabilă în Europa.

IFIEC Europe este membră a IFIEC World, alături de asociațiile din Brazilia și din Statele Unite ale Americii.

Reunind membrii actuali ai ACCER, cifrele cheie însumează la nivelul anului 2021 peste 14.000 de angajați, mai mult de 13 miliarde de lei cifră de afaceri, aproape 1 miliard de lei taxe achitate către Bugetul Statului și circa 1,1 miliarde de lei cheltuieli cu energia. ACCER a fost fondată în iunie 2021 și are ca scop principal determinarea și centralizarea implicării companiilor consumatoare de energie, formând astfel o voce comună a industriei românești, prin reprezentarea și asistarea membrilor în aspecte legate de energie. În acest moment, ACCER numără 12 membri, al căror volumul total cumulat al consumurilor anuale de electricitate și de gaze naturale reprezintă circa 31% din consumul național non-casnic specific.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *