Acces facil la rețelele electrice. ANRE simplică procesul acordare a avizelor de amplasament

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Acces facil la rețelele electrice. ANRE simplică procesul acordare a avizelor de amplasament
  • Principala modificare: avizul de amplasament nefavorabil este înlocuit cu avizul de amplasament favorabil condiționat

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE simplică procesul de acordare a avizelor de amplasament, cât și facilitarea accesului la rețelele electrice a utilizatorilor. Un proiect de ordin pentru modificarea și completarea Metodologiei pentru emiterea avizelor de amplasament de către operatorii de reţea, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2016 este în consultare publică, pe site-ul instituției.

Principala modificare constă în înlocuirea avizului de amplasament nefavorabil cu avizul de amplasament favorabil condiționat.  De asemenea, sunt eliminate prevederile referitoare la actualizarea avizului de amplasament, în situația în care operatorul de reţea înlocuieşte avizul de amplasament nefavorabil cu un aviz de amplasament favorabil, ca urmare a încheierii contractului pentru eliberarea amplasamentului şi/sau pentru realizarea condiţiilor de coexistenţă, în condiţiile precizate în contract, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de ordin.

Așadar, sunt modificate prevederile referitoare la emiterea avizului de amplasament de către operatorul de reţea solicitantului, persoană fizică sau juridică, titulară a certificatului de urbanism, utilizator sau nu al reţelei electrice care se află în situaţia de a executa lucrări de construcţii sau lucrări de modificare care, conform prevederilor legale în vigoare, sunt permise numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *