Achiziția Repower de către MET, finalizată

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Achiziția Repower de către MET, finalizată

MET Holding AG, controlată de grupul ungar MOL, a finalizat preluarea filialei din România a traderului de energie Repower. „Achiziția marchează un moment cheie în contextul strategiei MET de expansiune în Europa Centrală si de Est”, se precizează într-un comunicat al grupului.

hands

Achiziţia s-a finalizat pe 8 noiembrie 2016. MET Group preia întreaga unitate locală a Repower în România, care acoperă aproximativ 5% din piaţă. Reprezentanții companiei susțin că operațiunile Repower în piața din România vor continua. Tranzacția face parte din strategia Repower de a își realinia modelul de business, şi anume concentrarea pe piețele din Elveția şi Italia.

“Suntem foarte încântați de încheierea tranzacției, şi considerăm că marchează un punct de referință în strategia MET Group de expansiune internațională. Asocierea a două dintre cele mai inovatoare companii din România oferă societății MET o temelie solidă în vederea dezvoltării companiei într-un furnizor competitiv de energie şi gaze naturale. Prin punerea în comun a capabilităților noastre în vânzări către consumatorii finali dar şi în trading, suntem într-o poziție extrem de favorabilă pentru a livra produse şi servicii unice în piață”, afirmă directorul general al MET Group, Benjamin Lakatos.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.