Acord Enel – EPH pentru vânzarea participaţiei sale la Slovenske Elektrarne

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Acord Enel – EPH pentru vânzarea participaţiei sale la Slovenske Elektrarne

Directorul general al grupului italian Enel, Francesco Starace a anunțat semnarea contractului pentru vânzarea unei părţi din pachetul majoritar de acţiuni pe care Enel îl deţine la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne. Reprezentanții companiei cehe EPH au confirmat că s-a ajuns la un acord de principiu pentru a prelua acţiunile pe care Enel le deţine la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne.

‘Este o chestiune de calendar: semnarea va avea loc fie vineri, fie cel mai târziu luni’, a spus Francesco Starace, la o întâlnire cu presa, potrivit Reuters.

Grupul Enel a informat oficial, din vara acestui an, că a intrat în negocieri exclusive cu firma cehă EPH pentru vânzarea pachetului de 66% din acţiunile Slovenske Elektrarne, deţinut de Enel. Grupul italian vrea să-şi vândă participaţia la Slovenske Elektrarne, principalul producător de energie electrică din Slovacia, în două etape: un pachet de 33% până la Crăciun, urmând ca restul de 33% să fie transferat după finalizarea celor două noi unităţi de la centrala nucleară de la Mochovce, un proiect care, conform celor mai recente estimări, ar urma să fie gata abia în 2017, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *